"We hebben talent in huis"

Zwarte Leeuw

H.C.

BR>

RIJKEVORSEL -

Na de onthutsende 0-7 bij Veldwezelt een ontnuchterende 1-0 bij Berkenbos. De ene speeldag is inderdaad duidelijk de andere niet. Roger Kemland hield zondagavond de klaagmuur op afstand.

"We gaven nauwelijks een kansje weg, maar bakten er zelf offensief al evenmin wat van. Berkenbos verdorie niet onderschatten, hoor! De ranglijst spreekt heldere taal. Ik had toch dolgraag een puntje gepakt. Het zou mooi zijn geweest, zitje op de troon naast leider Bocholt. Zij het dan met een overwinning minder."

De nederlaag op de slotdag van de heenronde betekende het einde van een benijdenswaardige reeks. Zwarte Leeuw liep er gedurende acht speeldagen ongeslagen bij. En dat blijkt rapper gezegd dan gedaan. De terugblik op de eerste competitiehelft gebeurt zonder geween en tandengeknars.

Leemte opgevuld

Nog maar een drietal jaren geleden nu lag Zwarte Leeuw er haast uitgeteld bij. De brievenbus stak haast dagelijks vol problemen. Voorzitter Sooi Bevers bracht het voor elkaar het treintje weer op de sporen te loodsen.

De club zwoer voor zichzelf de dure eed trouw te blijven aan een aantal voorschriften en verplichtingen. Noem het maar, in zijn totaliteit, de tering naar de nering zetten.

Roger Kemland: "Waarom elders op zoek gaan naar datgene wat je in eigen huis hebt? En we hebben talent in de eigen stal. Aan de toekomst om uit te wijzen of dat talent al dan niet zal ontbolsteren. Aan ons nu de plicht om kansen vrij te maken."

Er zal verdraaid niemand kunnen vertellen dat Rijkevorsel niet de daad bij het woord voegt. Franssens, Veldeman, Speltincx en noem maar op, hun wordt de gelegenheid gegund al een duit te doen in het zakje dat

toekomst

heet.

Toen, bij het verstrijken van '98-'99, Zwarte Leeuw er de hele aanval bij inschoot (Bouchouari en de broertjes Perreira) leek de opdracht onnoemelijk zwaar. Welnu, de leemte (want die was er) werd voortreffelijk opgevuld.

En weet dan dat sinds de competitiestart het lot al meer dan eens fors heeft uitgehaald. Slagen onder de gordel welteverstaan. Bevraag je maar bij Marc Adriaensen, Kevin Franssens, Tom De Peuter, Dimi Henrard. Om over Bolckmans dan maar te zwijgen. Hij diende een nog grotere kloof te overbruggen.

"Heenronde afgelopen, één puntje minder dan de koploper. Dit is de prestatie van het geheel, dit is het werk van de groep. De bekende pluim op de eerste plaats naar de spelers toe." Zwarte Leeuw zit met zijn aanpak op het goede spoor. En zo wil de club het houden.