"Zo kan het niet verder"

Wezel en trainer Marcel Knevels trekken met wrang gevoel winterstop in

Annelies Frederickx

BR>

BALEN -

De nuchtere cijfers zijn genadeloos voor Wezel: 19 punten uit 15 wedstrijden en een 9de plaats zijn niet bepaald schitterend te noemen, zeker niet voor een ploeg die vooraf tot een van de kanshebbers op de titel werd getipt. Het is dan ook begrijpelijk dat men in Wezel met een wrang gevoel terugblikt.

Wezel Sport

Wie voor de competitiestart deze resultaten voorspeld had, zou waarschijnlijk gek verklaard geworden zijn. Wezel draait al sinds jaar en dag mee aan de top in bevordering en ook nu leek er voor de Balense club een succesrijk seizoen weggelegd.

Met spelers als George Banica, Gunther Tas en Luc Hooyberghs kwamen tal van

gevestigde waarden

naar Wezel, dat reeds enkele geduchte spelers op de lijst had staan. De competitiestart leek daarenboven veelbelovend met enkele knappe zeges op rij.

"In het competitiebegin ging het inderdaad vrij goed", blikt trainer Marcel Knevels terug aan de vooravond van de winterstop. "We boekten enkele mooie zeges en er werd vooral erg veel gescoord.

Daarna kregen we evenwel af te rekenen met scheidsrechterlijke perikelen. De match op Heppen vormde daarbij het begin en de partij op Olen sloeg werkelijk alles. Die perikelen wogen zwaarder door dan verwacht en daar dragen we nu nog de gevolgen van."

"We hebben steeds getracht goed voetbal te brengen, misschien zelfs te veel."

n Marcel Knevels

"Daarenboven waren sommigen ondertussen naast hun schoenen beginnen lopen en dat was ons tweede probleem. De

gevestigde waarden

lieten het duidelijk afweten en de ploeg draaide vooral op de

goodwill

van de jongere spelers.

Onder meer Jelle Peeters en Fernando Garcia wierpen zich op als goede vervangers. Ik krijg wel voortdurend te horen dat we beter voetbal spelen dan vorig jaar, maar sommigen beseffen nu eindelijk dat het zo niet verder kan.

We hebben inderdaad steeds getracht goed voetbal te brengen, misschien zelfs te veel. Dat loonde niet, vooral omdat we de kansen telkens lieten liggen. Het is in de afgelopen matchen trouwens duidelijk gebleken dat men in deze reeks geen goed voetbal moet spelen om mooie resultaten te boeken.

Er wordt erg behoudend gespeeld, al leek Lille zich daar zondag niet aan te houden en zij verdienen dan ook een pluim. Dat was zeker één van de best voetballende ploegen uit de reeks. Zij kwamen met een open geest naar hier en dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld Vigor Beringen en Berkenbos."

Nu in het nieuws