"Verbroedering verdiende meer punten"

Verbroedering Meerhout

J.M.

BR>

MEERHOUT -

Voor Verbroedering Meerhout is de heenronde in mineur geëindigd met twee nederlagen op rij. In Meerhout was men het niet meer gewoon. Tweemaal ook onverdiend verloren. Net als tegen Heppen verdiende Meerhout meer tegen Veldwezelt.

"Op geen enkel ogenblik lagen wij onder", zegt trainer Balette. "Integendeel, in de eerste helft hebben we continu op de helft van de tegenstrever gespeeld. Wel steriele druk en dat is ons probleem. In de zestien zijn we niet gevaarlijk.

Na rust hebben wij wel kansen afgedwongen, maar op dat ogenblik incasseren wij een ongelukkig doelpunt. De thuisploeg weet wel twee doelpunten te scoren uit drie kansen. Dat was het verschil.

Als er één ploeg had moeten winnen, dan waren wij het. Tot het laatste bleef ik hopen op een tegentreffer. Dan waren wij er nog over gegaan. IJdele hoop, zoals zo vaak dit seizoen."

Versterking

Meerhout stond voor een moeilijke uitgangspositie. Hoe zou Veldwezelt reageren op de degradatie, omwille van omkoping, naar tweede provinciale? "Voor ons maakte dat weinig uit", weerlegt trainer Peter Balette.

"Wij hadden de punten nodig. Ik kan trouwens niet zeggen dat Veldwezelt extra gemotiveerd was. Ze waren uiteraard wel blij met de zege na een turbulente week.

Met zestien punten staan we op een derde laatste plaats. Wat spelers, bestuur en supporters ook mogen denken, dat zijn de feiten. Een positieve balans is dat zeker niet, maar elke wedstrijd moest ik met minstens drie geblesseerden afrekenen.

Zo'n seizoen heb ik nog nooit meegemaakt. Wij weten waar het schoentje nijpt, maar de mot zit gelukkig niet in deze groep. Iedereen blijft positief meewerken. Daarom zie ik de toekomst niet somber in. De echte waarde van dit Meerhout komt niet tot uiting in ons puntentotaal."

De Limburger hoopt nog steeds op versterking. Een moeilijke zoektocht blijkbaar. Ook de piste Malheiros wordt niet langer gevolgd. "Hij is niet alleen duur, maar ook op extra sportief vlak zijn er problemen. Al na drie weken waren wij op zoek naar een aanvaller, maar die werd nog altijd niet gevonden. Veel tijd rest ons niet meer.

Ik hoop uiteraard een aantal geblesseerden te recupereren. De knieblessure van Convalle valt misschien nog mee. Machiels moet vier weken rusten. Bastiaensen zal altijd een probleem blijven. Hij is blessuregevoelig. Daar moeten wij rekening mee houden. Maerschalck en Beyns geraken allicht speelklaar.

Het seizoen is zeker niet verloren, want er staan nog een aantal ploegen in ons bereik. Dit is trouwens een heel eigenaardige competitie. Ook bovenaan staan nog heel wat mogelijkheden open. Het kan wel eens een verrassende kampioen worden ofschoon Bocholt op mij nog altijd de beste indruk naliet."

Nu in het nieuws