"Heenronde boven alle verwachtingen"

OG Vorselaar

T.V.C.

BR>

VORSELAAR -

"Deze zege tegen Rita Berlaar is misschien wel de belangrijkste van heel de heenronde. Hadden we vandaag verloren, dan zouden we de drie komende weken met een serieuze kater hebben rondgelopen. Nu hoeven we helemaal geen sip gezicht op te zetten tijdens de feestdagen", verklaarde een tevreden Lucien Olieslagers na de logische 5-0 overwinning tegen de hekkensluiter van vierde B.

Het was al van 6 november geleden - 3-1 thuis tegen Londerzeel - dat de Kempense club nog eens een wedstrijd winnend kon afsluiten. Na de periodetitel volgden twee draws en drie nederlagen. De confrontatie met het nog altijd puntenloze Berlaar

mocht

gewoon niet de mist ingaan.

"Er stond ons maar één ding te doen tegen Berlaar: de klus klaren. De drie punten pakken, zoals alle andere ploegen in de reeks al hadden gedaan. Na het vroege openingsdoelpunt van Wim Van Loy dacht ik dat we er snel zouden overgaan. Maar achteraf gezien was het toch wachten tot na de rust, alvorens Berlaar zich definitief gewonnen gaf."

Met een tussentotaal van 29 punten duikt OG Vorselaar als derde in de klassering de winterstop in. Een prestatie die volgens trainer Olieslagers de stoutse dromen overtreft.

"Het jaar 1999 is een ongelooflijk feestjaar geworden voor Vorselaar: promotie naar vierde klasse, de Beker van Antwerpen gewonnen én nu al een periodetitel op zak.

Wat Vorselaar in de heenronde heeft gerealiseerd, overstijgt gewoon alle verwachtingen. Voor ons eerste jaar in bevordering koesterden we de ambitie om erin te blijven. Een seizoen zonder zorgen, dat was de bedoeling. Wel, van die zorgen waren we al na tien matchen verlost.

Vergeet ook niet dat er nog een terugronde volgt, hé. Bijna alle toppers moeten nog naar Vorselaar komen. En dan heb ik het nog niet over de eindronde gehad. Stel u voor dat we daarin tegen Olen of Zwarte Leeuw uitkomen. Dat zou gewoon prachtig zijn voor alle voetballiefhebbers uit de streek."

Abeels

Eén schaduwzijde aan de schitterende eerste seizoenshelft van OG Vorselaar: de

affaire Abeels

. De flamboyante aanwinst van Ons Genoegen kwam vorige week opnieuw in aanraking met het parket, op verdenking van heling en diefstal. Niet meteen bevorderlijk voor het imago van de club.

"Een heel spijtige zaak", zat trainer Olieslagers zichtbaar verveeld met het aangesneden onderwerp. "Maar laten we alstublieft niet op de feiten vooruitlopen. Niemand weet op dit moment precies hoe de vork in de steel zit. Jean-Marie is onschuldig, zolang zijn schuld niet is bewezen. Wat als het waar is? Dan zitten we met een dik probleem. Maar dat laat ik aan het bestuur over."

Nu in het nieuws