"Voldoening zonder enthousiasme"

Hoogstraten VV

H.C.

BR>

HOOGSTRATEN -

Sinterklaas had het dit jaar kennelijk niet zo begrepen op voetballend Hoogstraten. De decembermaand leverde HVV een schamele 1 op 9 op. Het kwam de heenronde en zijn oogst natuurlijk niet ten goede.

De afsluiter '99, het bezoek van Zultse dus, riep een niet onverdeeld vreugde- en vredevolle zaterdagavond in het leven. De oorzaak daarvan heette niet op de laatste plaats Kasprzak.

Zelfs Eddy Van De Ven zette grimmig zijn tanden in de (wankele) prestatie van de fluitenier. Bijzonder merkwaardig, inderdaad. Want de Hoogstraatse trainer zwijgt steevast als vermoord over het aspect

wedstrijdleiding

.

"Nu dus niet. Twee maten en twee gewichten. Op die wijze werd vanavond gefloten. Het kostte ons de uitsluiting van Meseure incluis een gelijkspel. Stemming over de hele lijn onder het vriespunt dus."

Zwak buitenshuis

Zes overwinningen, vijf nederlagen, vier puntendelingen. Goed voor een totaal van 22 punten. Al bij al niet zo kwaad. Maar Van De Ven had gehoopt op een drietal lengten meer.

"En dan praat ik heus niet uitsluitend over vanavond. Neem nu de confrontaties met Schoten, Doornik en Dendermonde. Ik benader elke tegenstander met respect. Zelfoverschatting hoort er derhalve nooit bij.

Maar een povere 2 op 9 tegen clubs terug te vinden in de kelderverdieping is al te weinig. Al erken ik grif dat er met het budget als uitgangspunt her en der duidelijk meer reden tot zeuren is dan bij ons. Wat er elders aan kapitalen wordt geïnvesteerd maakt dan weer onze rekening niet. Het is goed in eigen hart te kijken."

Je hoeft HVV niet meer te vertellen waar het zwakke plekje zich bevindt. Een pakket van acht thuiswedstrijden werd verzilverd met een bijzonder fraaie 19 punten. De tegenstelling met de 3 op 21 buitenshuis oogt indrukwekkend groot.

"Het werd al tot in den treure gezegd. Een afdoende verklaring is er niet. Hoe dan ook, er moet per se een ander vaatje worden aangeboord. Die eerste uitoverwinning zou wel eens erg belangrijk kunnen wezen. Als er één schaap over de dam is, volgen er vaak meer. Eerst maar werken aan dat eerste, zeker?"

Van De Ven houdt er niet van het paardje met de naam

pech

voor zijn karretje te spannen. De heenronde bleek, over het geheel beschouwd, goed voor een stuk voldoening. De jongeren Van Ossel, Van Dooren, Cuyvers, Staes en anderen ontgoochelden niet. De gevestigde waarden lieten zich gelden. Meer dan voldoende voor een nieuwjaarsbrief met inhoud.

Nu in het nieuws