"We waren mentaal moe"

Carl Hoefkens gelooft in sterke terugkeer na jaarwisseling

Kurt Guldentops

BR>

LIER -

Lierse heeft met een goed gevoel zijn winterslaap aangesneden. Weken van kommer en kwel moesten na de bekerkwalificatie bij Antwerp plaats ruimen voor opluchting en euforie. De overtuiging dat geel-zwart na de jaarwisseling opnieuw kan wervelen is groot. "We waren mentaal moe, maar staan in de terugronde zeker opnieuw op", weet Carl Hoefkens.

Lierse

Moeizaam maar niet geheel onverdiend baande bekerhouder Lierse zich zaterdag een weg naar de kwartfinales. De ontlading in het Lierse-kamp was groot. Al wat geel en zwart kleurde sloot elkaar in de armen. Zingende spelers en opgeluchte bestuurslui waren het levende bewijs dat Lierse de derby tegen Antwerp met angst tegemoet had gezien. Nadat de Pallieters even voor de feestdagen al zoveel bitters moesten smaken, hoefde de groep van Walter Meeuws geen bekeruitschakeling op de maag te vrezen. Lierse kan zich net als vorig seizoen opmaken voor een tweede ronde in stijl. Dat is ook het goede voornemen van Carl Hoefkens.

"Na de winterstop beginnen we opnieuw met een volle tank."

n Carl Hoefkens

Gazet van Antwerpen: Jullie dwongen de kwalificatie tegen geen klein beestje af. Dat moet een extra goed gevoel geven.

Carl Hoefkens:

Dat klopt. Ik loop hoog op met Antwerp, hoor. Ze zijn me bijzonder goed meegevallen. Die ploeg verdient het om straks de titel te grijpen in tweede en heeft zijn plaats tussen de elite. Meer zelfs, de

Great Old

heeft alles om zelfs op het hoogste vlak een rol van betekenis te spelen. Neen, we hebben de kwalificatie niet cadeau gekregen.

In tegenstelling tot de voorbije weken konden jullie eindelijk op een goede organisatie terugblikken.

Daar lag ook deels de oorzaak van ons minder presteren. We stormden in onze mindere periode zonder overleg naar voren en voetbalden met te veel jongens voor de bal. Dat heeft ons punten gekost. De ganse week hamerde de trainer op het feit dat we een vlekkeloze organisatie nodig hadden om iets te oogsten op de Bosuil. Die les hadden we blijkbaar goed begrepen.

De ontlading was heel groot. Een bewijs dat de trip naar Antwerp jullie angst inboezemde?

Deels wel natuurlijk. De prestaties van de voorbije weken waren niet bevorderlijk voor het moreel. We toonden ons mentaal moe en wisten die tendens maar niet om te keren. Plots lukt het dan wel. Net op zijn tijd, zeg maar. We moeten nu hopen op een gunstige loting. Ik hoor nu wel dat die beker opnieuw voor het grijpen ligt, nu Anderlecht en Club Brugge zijn uitgeschakeld, maar dat is relatief. We moeten straks hopen op een thuismatch. Dan staan we al een stapje verder.

"We hopen op een thuismatch in de volgende bekerronde."

n Carl Hoefkens

Jullie lijken er ook van overtuigd dat straks het echte Lierse opnieuw op zal staan.

Zeker weten. De voorbije weken gingen we gebukt onder vele blessures en zat het niet goed in het hoofd. Maar we keren zeker terug. Daar twijfel ik niet aan. We stappen nu met een goed gevoel de winterstop in en kunnen straks met een volle tank hervatten.

Nu in het nieuws