"De concentratie kan beter"

KV Mechelen

R.D.S.

BR>

MECHELEN -

De spelers van KV Mechelen genieten van enkele dagen rust. Het budget laat een oefenkamp in het buitenland niet toe, maar op 30 december oefent KV op het veld van Tienen tegen de plaatselijke tweedeklasser. Het is zo goed als zeker dat een aantal spelers uit de A-kern die dag niet zullen spelen.

Malinwa sloot het echte werk af op Lokeren, maar geraakte geen ronde verder in de Belgische beker. Na de rustperiode wordt geel-rood versterkt met Thomas Chatelle, de belofteninternational die na het vertrek van Franky Vercauteren KV ruilde voor AA Gent.

Nieuwe kans

Omdat Gunter Jacob een aantal basisspelers moest missen was de winstkans tegen de ploeg van Georges Leekens klein, maar KV speelde ondanks alles een goede eerste helft. Door het ontbreken van enkele titularissen verschenen Johan Darcon en Kenny Verhoeven aan de aftrap. Verhoeven speelde zich voor enkele weken al in de kijker met een invalbeurt tegen Anderlecht en de 18-jarige vierde zijn debuut met een doelpunt tegen paars-wit. Op Lokeren verscheen Darcon voor het eerst aan de aftrap. Hij viel vorige week tegen RC Genk in als vervanger van de geblesseerde Benny Debusschere. Omdat Debusschere niet voldoende hersteld was kreeg Darcon op Daknam een nieuwe kans.

Darcon is 19 jaar en komt uit Aartselaar. Hij speelt het best in het centrum van de verdedging.

"Toen ik vorige week moest invallen was ik toch een beetje zenuwachtig", vertelt Darcon. "Ik ben niet het zenuwachtige type, maar dit keer maakte de naam van de tegenstrever, RC Genk, toch wat indruk en ook het stadion was goed gevuld en dat deed toch wel iets. Voor de bekerwedstrijd op Lokeren had ik verwacht dat ik van bij het begin zou spelen. De ploeg zat met veel geblesseerde spelers zodat de trainer niet veel keuze had. Ook nu had ik voor de wedstrijd zenuwen en dat hoefde eigenlijk niet want de laatste weken ben ik op training goed bezig. Ik hoop dat de zenuwen in de toekomst zullen wegblijven."

"Voor mijn invalbeurt tegen RC Genk speelde ik alleen de liga-bekerwedstrijd op Antwerp. Als tweedejaarsscholier verdedigde ik voor het eerst de kleuren van KV Mechelen. Eerder speelde ik nog bij Boom en Aartselaar."

Foutjes

"Persoonlijk vond ik mijn debuut niet zo goed", aldus nog Johan Darcon. "Ik heb enkele foutjes gemaakt die niet zouden mogen gebeuren en daar moet ik in de toekomst nog hard aan werken. Ook de concentratie kan nog beter."

Johan Darcon heeft een profcontract tot 2002 en combineert voetbal met zijn studies. "Met een diploma in de hand heb je toch altijd iets meer. Ik volg chemie en dat is dezelfde richting als Johan Bal en Ivan Willockx in het verleden deden. Bij hen lukte de combinatie want beiden zijn geslaagd dus bang ben ik niet."

Nu in het nieuws