"De beste ploeg heeft gewonnen"

Londerzeel

K.T.

BR>

LONDERZEEL -

Londerzeel moest zondag zijn meerdere erkennen in TK Meldert en leed meteen zijn eerste thuisnederlaag. Trainer Urbain Spaenhoven gaf toe dat de beste ploeg gewonnen had.

"Tijdens de eerste helft hadden wij het heft in handen. We kregen een drietal uitgespeelde kansen, maar verzuimden af te werken. Eén minuut voor de rust drong het dodelijk efficiënte Meldert voor het eerst in ons strafschopgebied door, en het was meteen raak."

"Na de koffie beging de scheidsrechter een vergissing door Meldert te laten inwerpen. Terwijl twee van onze spelers met de scheidsrechter discussieerden, joeg de vrijstaande Devos de bal tegen de netten. Daarop waren onze jongens het noorden even kwijt. Een own-goal volgde en op tien minuten tijd waren we uitgeteld."

Ondanks deze nederlaag kan de Londerzeelse coach terugblikken op een meer dan geslaagde heenronde. "Op technisch vlak en qua amusementswaarde behoren wij tot de top van deze reeks", luidt de deskundige analyse van Spaenhoven. "Toch moeten we nog sleutelen aan de organisatie en wat meer speldiscipline aan de dag leggen. Bovendien zijn we bij momenten niet efficiënt genoeg om ons bij de eerste drie te nestelen."

Bevestigen

De trainer en het bestuur blikken al vooruit op het komende seizoen. "Dit soort matchen leert je wat er nog schort aan de ploeg", aldus Spaenhoven. "In elke linie kunnen we een bijkomende speler gebruiken, die het niveau van de ploeg kan optrekken."

"We hebben de ambities die we voor de seizoenstart hadden, waargemaakt", besluit de trainer. "We spelen aantrekkelijk voetbal en draaien goed mee in bevordering. Deze club moet stap voor stap groeien. In de terugronde willen we onze puike prestatie bevestigen."

Nu in het nieuws