Na Nieuwjaar opnieuw op volle sterkte

Bornem

T.P.

BR>

BORNEM -

Ook de laatste partij voor de winterstop leverde Bornem geen punten op. Toch mag het moed putten uit die partij want de eerste helft was Bornem de betere ploeg en had het een 0-2 voorsprong verdiend. De lofwoorden van niemand minder dan Paul Van Himst klonken trainer Haverhals en voorzitter Cornelis dan ook zalig in de oren.

"Wij hebben de leiders in ieder geval pijn gedaan", is Jean-Pierre Haverhals van mening. "Wij waren de eerste helft de betere ploeg en zagen ballen van Ceulemans en Van Beneden op paal en lat vliegen. Als die in het doel belanden, leiden we bij de rust met twee doelpunten en dan zie ik ons niet verliezen."

Voorzitter Luc Cornelis beaamt. "Nu krijgen we na de rust direct twee goals te slikken en dan zie je de hoofden van onze nog vrij jonge spelers naar beneden gaan. Hun pijp was uit maar ik onthou liever de eerste helft. Die houdt veel beloften in. Het deed me dan ook veel plezier dat Pol Van Himst mijn ploeg tijdens de rust feliciteerde voor het spel dat ze bracht."

Zeventien punten bij het ingaan van de winterstop: niet eens de twintig beoogde punten, zoals vorig seizoen, en maar zeven meer dan wat al na vier wedstrijden op de puntenlijst was ingeschreven. Een mager bilan op het eerste gezicht maar trainer en voorzitter zijn het er niet mee eens.

"We mogen ons niet blind staren op de blitzstart die we namen, want dan stond de ploeg nog

au grand complet

op het veld. Toen sloeg de pech toe. We moesten soms zes basisspelers missen en daar kan niemand tegenop. Een pluim alleszins voor de jongeren die meer dan hun streng trokken. Nu rekenen we vooral op een sterke terugronde. We beschikken dan opnieuw over alle kernspelers en misschien daartegen ook over één, dan toch, ex-tweedeklasser", wordt zo een tipje van de sluier over de mogelijke nieuwe aanwinst opgelicht.

Nu in het nieuws