"We hebben alle reden om tevreden te zijn"

Lyra

K.G.

BR>

LIER -

Lyra sloot zondag het jaar af met een punt tegen Wilrijk. Een billijke puntendeling werd het aan de Mechelsesteenweg, die de Pallieters halfweg op een vijfde plaats doet finishen. Een gang van zaken waar ze in Lier best vrede mee kunnen nemen. Uit de laatste vier matchen puurden de rood-witten tien punten.

"We mogen heel tevreden zijn", vindt oefenmeester Marc Ghys. "Deze eerste ronde is zeker veelbelovend voor ons. We hebben het bewijs geleverd dat we een vijfde of zesde plaats mogen ambiëren. Kortom, onze huidige status moeten we kunnen behouden. Op die manier doen we beter dan van Lyra werd verwacht. We staan op zes punten van leider Lombeek. Dat is echt buiten alle verwachting."

Zondag werd nog maar eens het bewijs geleverd dat in de reeks geen uitgesproken titelfavoriet terug te vinden is, want Wilrijk kon allerminst bekoren aan de Mechelsesteenweg.

Eindklassement

"Ze hebben natuurlijk ook hun speelstijl niet mee", weet Ghys. "Ze houden vaak veel volk achter de bal. Ze hanteren dat systeem op sublieme wijze, maar mooi voor het oog is het natuurlijk niet. Neen, een echte topper telt onze reeks niet. Misschien stranden we dus nog op een mooie plaats in het eindklassement. De tweede periodetitel lijkt me een utopie te zullen worden. Willen we nog een verlengstuk aan het kampioenschap breien, dan zal het via het eindklassement moeten gebeuren."

Lyra speelt komende donderdag nog een bijkomende oefenmatch op het veld van Nijlen. Nadien volgt één weekje rust.

"We hopen onze goede reeks verder te zetten na de winterstop. Angst hebben dat alles in elkaar valt, hoeft niet. We nemen amper één week vrij. Neen, ik geloof dat we best sterk voor de dag kunnen komen na de jaarwisseling."

Nu in het nieuws