"We moeten het hoofd koel houden"

Heist

K.G.

BR>

HEIST-OP-DEN-BERG -

SK Heist sluit het jaar af met een berg twijfels. De jongens van Cis Bosschaerts verloren zondag de kapitale match tegen SK Lebbeke en zijn intussen weggezakt naar de derde laatste plaats in de tabel. Bitter degradatievoetbal staat er de eerstkomende weken op het menu voor de in een crisis verkerende vierdeklasser.

Via een doelpunt van Gunther Sterckx klom Heist nochtans op voorsprong in Lebbeke, maar die bonus werd gaandeweg weggegeven. Het maakt dat de mannen van Cis Bosschaerts het boekjaar afsluiten op een degradatieplaats.

"Dat is geen prettige gedachte natuurlijk", weet Jan Huysmans. "Het wordt nu heel belangrijk om het hoofd koel te houden. De dreiging om de moed te laten zakken wordt nu groter. Dat mag niet gebeuren. We moeten er na de winterstop gewoonweg keihard tegenaan gaan."

Koele kikker

Het menu oogt niettemin zwaar. Met Lyra, Wilrijk en Vorselaar wacht de Heistenaars alweer een taaie brok.

"Je kan natuurlijk niet van een makkelijk programma spreken, maar de tegenstand maakt echt niet zoveel uit. De voorbije weken hebben al bewezen dat er in onze reeks geen uitschieter terug te vinden is. Alleen moeten we zelf ons scorend vermogen wat trachten op te krikken. We hebben met Kwanten en Sterckx twee spitsen die keihard werken en beiden hoofdzakelijk aangevers zijn. Maar de echte koele kikker voor doel hebben we niet. Dat zien we voorlopig ook weerspiegeld in de rangschikking."

Vandaag en donderdag wordt er nog getraind bij SK Heist. Nadien volgt één week winterstop. Bijkomende oefenmatchen werden niet ingelast.