"Falen op spitsen afschuiven is te makkelijk"

Berlaar

K.G.

BR>

BERLAAR -

Rita Berlaar is er ook in zijn laatste match voor de jaarwisseling niet in geslaagd een eerste oogst te verzamelen. De jongens van het Luc De Rijck-stadion kregen forfaitcijfers aangesmeerd in Vorselaar en blijven voor de vijftiende keer op rij met lege handen achter. Balder is nu nog een terugronde van een terugkeer naar eerste provinciale verwijderd. Dat staat al een poosje buiten alle twijfel.

Vorselaar herpakte zich uitstekend, nadat het één week eerder met de billen bloot ging tegen Lyra. De Kempenjongens presenteerden het puntenloze Rita de rekening. De mannen van Yves Van Borm lijken stilaan ook te berusten. Zes tegengoals bij SK Lebbeke, zaterdag vijf stuks tegen Vorselaar.

"Nochtans speelden we één helft degelijk mee", weet Mario Hubert. "Na rust gingen we echter opnieuw kopje onder en zakte de moed ons in de schoenen. Geen punten dus in de heenronde. Neen, dit had ik nooit verwacht. Noem het gerust een nachtmerrie."

Collectief probleem

De voorbije weken dook vaak de kritiek op dat Balder degelijk meevoetbalt, maar dat het schoentje voorin knelt.

"Ach, het falen op de spitsen afschuiven is echt te makkelijk", weert Hubert zich. "We zitten gewoon met een collectief probleem. Berlaar beschikt over een kern die niet rijp is om in vierde klasse aan te treden. Dat is de waarheid. Het is een wonder dat de jongens hier nog wekelijks alles uit de kast halen."

Ook Hubert zelf kan geen gebrek aan inzet aangewreven worden. Hij kijkt al vooruit naar komend seizoen.

"Dat is de houvast. Zo'n campagne als dit wil ik niet meer meemaken, maar straks kan je opnieuw vanaf nul starten. Al wil ik me tot de slotdag voor Berlaar inzetten."

Nu in het nieuws