Maximaal één thuisspeler in finale

Biljart NRT

J.R.

BR>

SCHELLE -

Vanavond om 19.30u beginnen in De Maan in Schelle de halve finales van het derde nationaal rankingtornooi driebanden. Gastheer Eddy Merckx zag eerder al zijn interclubploegmaat Pol Stroobants verdwijnen. Daar kwam zondagavond nog Eddy Leppens bij, die na een furieuze 1/32ste finale tegen Eddy Willems Jr.(40-15 in 15) een ronde verder niet voorbij hoofdklasser Paul Bruneel geraakte (38-40 in 32).

Bruneel kwam maandagavond nog in de arena tegen Luikenaar Forthomme. De winnaar van dit duel mocht vervolgens de keu kruisen met de winnaar van het duel tussen Frédéric Caudron, de kopman van Teletronika Schelle, en Koen Ceulemans. Een halve finale Caudron-Merckx behoorde dus tot de mogelijkheden.

Dat betekent dus dat er maximaal één thuisspeler in de finale komt, want in de andere groep kon halve finalist Peter De Backer maandagavond rustig uitkijken naar de duels Raymond Ceulemans-Pascal Van Brabant en Freddy Staelens-Johan Loncelle. Laatstgenoemde is trouwens leider in de NRT-tussenstand, terwijl Raymond Ceulemans vorig jaar het tornooi in De Maan op zijn naam wist te schrijven. Aansluitend is rond 21u de finale voorzien in De Maan, aan de Provinciale Steenweg 59 in Schelle.

Nu in het nieuws