Laks Racing geeft twee punten weg

Racing Mechelen

G.V.S.

BR>

MECHELEN -

Racing heeft de kans laten liggen om zich, vlak voor de winterstop, alleen op een onverhoopte mooie vierde plaats te nestelen. Nadat de Mechelaars sterk aan de partij waren begonnen, kregen zij nochtans de ideale verhaallijnen aangereikt om zelf het scenario in hun voordeel uit te schrijven. Eerst mocht Sissokho verrassend makkelijk de 0-1 aantekenen, waarna diezelfde speler aan de basis lag van een rode kaart voor Gentenaar Pannecoucke. De Racing-fans vouwden hun spandoek

Fusie is oorlog

even op, en startten een vroegtijdig en voorbarig millenniumfeestje.

"Ik ben zeer ontevreden", begon Racing-coach Hantson met een strenge blik in de ogen. "Een maand geleden had ik voor een gelijkspel op Gent getekend. Maar wie het wedstrijdverloop analyseert, kan alleen maar besluiten dat wij hier twee punten hebben weggegeven. Na die rode kaart zijn we ongeconcentreerd beginnen voetballen. Verscheidene spelers lieten hun spelers te veel levensvrijheid. Ook het passenspel werd na verloop van tijd slordiger en slordiger. Op die manier maakten wij zelf ons numeriek overwicht ongedaan, al moet gesteld worden dat een zwak leidende scheidsrechter zijn duit in het zakje deed. Toch beseft Hantson, de capaciteiten van zijn ploeg in acht nemend, dat een gedeelde vierde plaats een prachtig tussentijds resultaat is.

"Had ik in augustus gezegd dat we de winterstop zouden ingaan met 24 punten, had men mij gek verklaard. Het zou echter dom zijn de ambities gaan bij te stellen. Het gebrek aan ervaring en de breedte van de kern laten dit niet toe", eindigde Hantson realistisch.

Slachmuylders bleef eergisteren aan de kant met een spierscheurtje. Na de korte winterslaap zou deze blessure tot het verleden behoren.

Nu in het nieuws