"We halen allemaal een hoog niveau"

Geblesseerde Tom Schipper scoort viermaal en zit al aan twaalf doelpunten

Patrick Poppe

BR>

WILLEBROEK -

"We hebben ons al afgevraagd met welk wondermiddel ze Tom elke week weer inspuiten", lacht trainer Lodewijckx als we het over Schippers langdurige knieblessure hebben. Schipper scoorde zondag immers vier van de zes goals en is meteen topschutter bij Willebroek. Een mooier tijdelijk afscheid vlak voor zijn knieoperatie kon de Antwerpenaar zich moeilijk inbeelden.

Willebroek

Het voetbal dat Willebroek zondag op de mat bracht was goed en efficiënt tegelijk. Efficiënt genoeg om voor de vierde maal op rij te winnen en naar de leidersplaats in de tweede periode door te schuiven. In de algemene klassering rukt de kanaalploeg nu ook danig op.

Man van de match

was ongetwijfeld Schipper die liefst vier keer de weg naar de goal vond.

"Ik ben nochtans dringend aan rusten en de lang uitgestelde knieoperatie toe", stelt Schipper die iets voor het uur in de wedstrijd tegen Rode een staande ovatie kreeg en bankwaarts mocht.

"Schipper is onmisbaar voor onze ploeg."

n Eddy Lodewijckx

"Ik heb afgelopen week maar vijf minuutjes getraind. Dit is niet langer medisch verantwoord, maar als speler moet je binnen de ploeg je verantwoordelijkheden opnemen. Het had sowieso mijn laatste wedstrijd voor mijn operatie geweest, zelfs al was het nog geen winterstop. Ik moest werkelijk de pijn verbijten."

Schipper was uiteindelijk ietwat verveeld met alle persaandacht. "De ploeg, het is de verdienste van de ploeg. Ik denk dat niemand er echt bovenuitsteekt, we halen allemaal een hoog niveau, het klikt gewoon. Terwijl we toch niet anders spelen dan enkele weken geleden, maar toen lukte het niet voor ons."

"Een speler op mijn positie is onmisbaar, ikzelf niet."

n Tom Schipper

"Schipper is onmisbaar voor onze ploeg", stelde trainer Lodewijckx. Schipper zelf bleef nochtans bescheiden. "Onmisbaar, maar dat heeft volgens mij meer met mijn positie te maken. Normaal laat ik de mensen rondom mij meer scoren. Ik ben het type targetman en meestal heeft elke ploeg er zo maar één lopen. Dat is de reden waarom mijn positie onmisbaar is, maar niet zozeer ikzelf. Je gaat na zondag opnieuw met me lachen, maar ik ben absoluut geen afwerker."

Afwerker of niet, de Antwerpenaar houdt na zijn arthroscopie alvast rekening met een afwezigheid van drie à vier weken. Dat zou betekenen dat hij de voor hem speciale wedstrijd tegen ex-ploeg Berchem moet missen.

"Misschien wel, ja, misschien ook niet", lachtte Schipper nog ietwat geheimzinnig. Waarmee meteen duidelijk werd dat hij er wellicht alles aan gaat doen om er op 9 januari toch alweer opnieuw bij te zijn. "Ik heb een goede band met Berchem, kom er nog vaak, maar het blijft toch iets speciaals. We zullen wel zien."