"Erger dan een caféploeg"

KAV Dendermonde

E.N.

BR>

DENDERMONDE -

Leo Dierckx was zwaar ontgoocheld na de afgetekende nederlaag. De goede prestatie op Hoogstraten had de verwachtingen steil de hoogte in gejaagd, maar de belabberde vertoning op Schoten betekende een totale ontnuchtering.

"Dit was erger dan cafévoetbal", vatte de Dendermonde-trainer kernachtig samen. "Zo zwak kwamen we dit seizoen nog niet voor de dag. Voor mij een open vraag hoe zoiets mogelijk is. We kwamen mentaal gesterkt uit de wedstrijd tegen Hoogstraten en hebben een hele week enthousiast getraind. Het is in dit soort wedstrijden dat we de punten moeten pakken, maar op een drietal jongens na liet iedereen het afweten."

Van bij de start liepen de Dendermondenaars achter de feiten aan. "We moesten Schoten verhinderen te spelen", aldus Dierckx. "Ik verwachtte gretigheid in de duels en korte dekking. Maar daar zag ik jammer genoeg niets van terug. Er werd veel te ver van de tegenstander gespeeld en technisch vaardige jongens als Frunza en Silva Filho hebben natuurlijk niet liever. Bovendien ontbrak het aan concentratie en gezond voetbalverstand. We gaven enkele doelpunten zomaar cadeau."

Risico's

"Na de rust zijn we bewust risico's gaan nemen. Ik weet dat we eigenlijk niet de jongens hebben om man tegen man te spelen, maar er zat niets anders op. Als je in een wedstrijd die je moet winnen met 2-0 achter staat, heb je geen keuze. Veel effect heeft de offensievere aanpak niet gesorteerd. We hebben slechts één kans gehad en er een massa weggegeven. Vooral voor Gerrit Verstraeten was dat een ondankbare situatie."

De Dendermonde-trainer hoopt toch na de winterstop opnieuw aan te knopen met het niveau dat op Hoogstraten gehaald werd. "Misschien was de druk wat hoog, wie zal het zeggen. Na een week rust zijn alle muizenissen in de hoofden hopelijk opgelost en kunnen we er weer met verse moed tegenaan."

Nu in het nieuws