Heyrman zorgt voor onverhoopt punt

Provinciaal vrouwenvoetbal

D.V.B.

BR>

HAMME -

In een onderling treffen wilden Siera Zogge Hamme en Svelta Melsele niet voor elkaar onderdoen. De thuisploeg opende halfweg de eerste helft de score langs Annick Herwege maar kort voor de rust profiteerde Hade Heyrman van een mistasten in de Siera-verdediging om gelijk te stellen.

Kort na de rust miste de voor Ann Cools ingevallen Ilse Dewinter een mogelijkheid om Svelta op voorsprong te tillen. Minuten later kende Nathalie Hofman aan de overzijde meer geluk. Siera Zogge leek gewonnen spel tot vijf minuten voor tijd het torinstinct van Hade Heyrman Melsele nog een onverhoopt punt opleverde (2-2).

Tegen Oudenaarde tekende Sint-Gillis-Waas via Mieke De Munck voor het eerste gevaar maar liep verder achter een ongrijpbare bal aan. Toch was het bij de rust slechts 0-1. Na de koffie ging Sint-Gillis-Waas verwoed op zoek naar de gelijkmaker. Deze overmoed straft Oudenaarde tweemaal af (0-3).

Sinaai A won met 1-0 van SK Aalst. Sinaai creëerde tal van kansen maar faalde in de afwerking. Het enige doelpunt werd diep in de tweede periode gescoord door Katja Sterck.

Sinaai B ging met 1-2 winnen op Terjoden. De thuisploeg opende de score in de eerste helft maar in de tweede stelde Sinaai, met twee doelpunten van An Wauters, orde op zaken. Eerst duwde ze het leer tussen een kluwen van benen over de doellijn om even later met een prachtig afstandsschot de overwinning vast te leggen.

Nu in het nieuws