Leonie Ton verrast met achtste plaats

Atletiek

W.V.H.

BR>

STEKENE -

De tweede Kerstloop werd opnieuw een succes voor Joggingclub Stekene. Hoewel een Stekenaar met de hoofdprijs aan de haal ging, moesten de streekjongens passen voor de nevenwedstrijden over 3 en 6km.

In de 6km-loop bouwde Rudi Laureyssen een grote voosprong op. De Antwerpenaar ging er van bij de aanvang stevig tegenaan en zou aan de aankomst meer dan een halve minuut voorsprong hebben. Stekenaar Guido Van Vooren liep lange tijd in het gezelschap van buur Dirk De Gendt. De Stekenaar zou in de eindstrijd zijn metgezel toch nog aftroeven en daarmee waren de podiumplaatsen verdeeld.

De jonge Kristof De Zutter eindigde verdienstelijk op de vierde plaats en zijn broer Fredrick werd zesde. De Nederlandse Leonie Ton kwam als eerste vrouw over de streep met een verrassende 8ste plaats. Veterane Berlinde Wuytack zou als tweede vrouw de 22ste plaats bezetten.

Ook de winnaar op de 3km kon zich dadelijk afscheiden van de rest en de zege ging hier naar Marc Beukelaers uit Kapelle-op-den-Bos. Stekenaar Freddy Verstichele was na de wedstrijd de pijn vergeten van een blessure die hij opliep tijdens de veldloop in Zele. Hij wrong zich tussen winnaar Beukelaers en zijn ploegmaat De Greyt naar een tweede plaats.

Tim Van Camp zette een opmerkelijke prestatie neer met een vierde plaats voor Eric Vandeweyer uit Liederkerke. Bij de vrouwen behaalde Kathleen Plasqui uit Leest de overwinning voor Diewertje Wuytack uit Sint-Pauwels. De jongeren waren vrij talrijk opgekomen voor de wedstrijd over één kilometer maar de allerkleinsten vonden het fijn te mogen grabbelen in de snoepmand van de Kerstman.

Nu in het nieuws