"We waren gewoon nergens"

André Van Maldeghem, trainer van Hamme, geeft toe dat Zottegem overwinning niet gestolen heeft

Ivan Elegeert

BR>

HAMME -

Na afloop bouwden de Zottegemse spelers in de Hamse kleedkamer al een feestje alsof ze de titel hadden behaald. De vreugde om de winst op het veld van titelkandidaat Hamme leverde euforische taferelen op. Zowat iedereen wenste trainer De Paepe proficiat. Voorzitter Petit was de eerste om zijn trainer in de armen te vallen.

VW Hamme

Maar De Paepe zou De Paepe niet zijn mocht hij zijn nuchterheid niet behouden. "Dit is wel één van de mooiste overwinningen uit mijn loopbaan. Toch was ik niet met revanchegevoelens naar hier gekomen. Natuurlijk ken ik de ploeg en het huis. Ik hoopte door Ruggio op Vergeylen te plakken de kracht van Hamme te neutraliseren. Dat is me gelukt en dat vind ik voor mezelf de grootste overwinning. Ik haalde Ruggio van de straat. Die jongen kostte onze ploeg geen frank, hij is bij ons op krukken toegekomen en heeft hier een schitterende wedstrijd gespeeld."

De Paepe is vooral blij dat na de derde zege op rij zijn ploeg opnieuw wat naar boven kan kijken. "Tot voor enkele weken was het steeds afwachten wat de ploegen achter ons deden. Nu kunnen we al eens kijken of er geen teams voor ons zijn die we kunnen inhalen", aldus De Paepe.

Collectieve off-day

André Van Maldeghem, trainer van Hamme, had geen moeite om de sterkte van Zottegem toe te geven. "Zij speelden hier een wereldmatch, wij waren nergens. Vooral defensief liep het niet. In het eerste kwartier werden we al twee keer verwittigd. Als er iets is waar je op voorhand bij de bespreking van een wedstrijd op kan letten, is het de verdediging, maar onze snelste verdedigers werden al meteen gerold. Dat was een teken aan de wand. Als je dan ziet dat er ook offensief niets lukt, weet je dat het een moeilijke, zoniet onmogelijke opdracht wordt."

Van Maldeghem maakte van deze nederlaag gebruik om nog eens te herhalen dat zijn ploeg misschien al wat over het paard werd getild. "We hebben zeker een goede ploeg maar we zijn geen klassen sterker dan ploegen als Zultse, Sint-Niklaas, Union en nog enkele andere. Strombeek staat daar nog boven. Als je ziet dat ze opnieuw de nul kunnen houden, bevestigt dat nog maar eens hun kracht. Een sterke, bijna onklopbare defensie is vaak de sleutel van het succes. Precies daarover ben ik ongerust als ik zie hoe we de jongste weken tegendoelpunten slikken", besloot Van Maldeghem.

Nu in het nieuws