Klaar voor terugronde

AA Gent

P.H.

BR>

GENT -

"Opdracht volbracht", luidde zowat de algemene reactie op de bekerzege van AA Gent in Waregem. Iedereen besefte wellicht dat Gent niet echt overtuigend speelde, maar het belangrijkste in zo'n bekerwedstrijd tegen een club uit een lagere afdeling is doorgaan en dat lukte. Meteen werden de blikken gericht op het tweede deel van het seizoen.

AA Gent is er dus toch in geslaagd om Morten Pedersen, de 27-jarige Noorse linkerflankverdediger, te strikken voor drieënhalf jaar. Wellicht is de club financieel heel diep moeten gaan om deze transfer rond te krijgen. De verwachting is dan ook dat AA Gent niet meer afkerig staat tegenover een definitieve overgang van Cédric Roussel om zo wat geld in het laatje te krijgen. Voor Roussel zou er met name een bod binnen zijn van een andere Premier League-club. Het bod is zo goed dat AA Gent de club de toelating gaf om met Coventry te onderhandelen over een onmiddellijke overgang.

Dat zou meteen het hoofdstuk

jonge-talenten-aangetrokken-door-Boskamp

zo goed als afsluiten want ook Thomas Chatelle is weg. Hij wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan KV Mechelen. "De beste oplossing voor mij en voor de clubs", gaf Chatelle mee. Ook al werd geen optie toegekend, iedereen lijkt er toch van overtuigd dat Chatelle niet meer zal terugkeren naar AA Gent.

Lovende commentaren

Ondertussen lijkt Sollied goed ingekocht te hebben met het oog op de tweede ronde. Door de komst van Dahlum en Pedersen hoeft de langdurige afwezigheid van de pas geopereerde Sterbal en de nog te opereren Schepens geen probleem te vormen. Meer zelfs, de commentaren van de spelers over Pedersen, die deze week al meetrainde, zijn zo lovend dat er mag aangenomen worden dat de ploeg versterkt uit de winterstop zal komen. Normaliter kan dan ook opnieuw een beroep gedaan worden op Barka, Dragutinovic en Foguenne, die van niet zoveel nut waren tijdens de eerste ronde.

Dat zal dan wel zonder Nederlandstaligen gebeuren want Schepens was de laatste der Mohikanen. Met vijf Skandinaven lijkt zich een blok te vormen dat kan opwegen tegen het blok van ex-Joegoslaven die wel nog met een mannetje meer zijn.

Nu in het nieuws