"Winterstop komt ongelegen"

Ronny Van Geneugden betreurt verplichte rust na knappe reeks van Lokeren

Danny de Trazegnies

BR>

LOKEREN -

De formatie van trainer Georges Leekens bracht zaterdagavond zijn bekeropdracht tot een goed einde. Lokeren haalde het in eigen huis van KV Mechelen en stoot door naar de kwartfinale. Met een overtuigende 4-0 zege nam de ploeg ook revanche voor de thuisnederlaag in de competitie.

Lokeren

"Hiermee sluiten we een tegenvallende heenronde heel positief af", aldus aanvoerder Ronny Van Geneugden. "Eigenlijk komt de winterstop ongelegen want wij waren erg goed bezig. De nederlaag op Beveren even buiten beschouwing gelaten hebben wij een sterke reeks neergezet. Een gelijkspel op het veld van landskampioen Genk, overwinningen thuis tegen Standard en Moeskroen en op Charleroi. Na die misstap op Beveren droogden we Lierse af met 5-1 en nu winnen we met 4-0 in het bekerduel tegen KV Mechelen."

"We behaalden dertien punten op achttien en zijn geplaatst voor de kwartfinales van de beker. Die resultaten bieden toch enig perspectief naar 2000 toe. Iedereen is er zich van bewust dat wij onder onze waarde geklasseerd staan. Wij mogen dan ook genieten van de winterstop en met een gerust gemoed de tweede ronde tegemoet zien."

Scherpere concurrentie

Voor die tweede ronde kan trainer Leekens ook nog beschikken over de diensten van Katana, Mitrakovic en een herstelde Van Dender zodat de concurrentie nog scherper zal zijn. "Dat kan alleen maar ons niveau verhogen", vindt aanvoerder Ronny Van Geneugden. "Maar in het begin van die tweede ronde zullen wij het ook moeten stellen zonder een aantal deelnemers van de Afrikacup", voegt de Limburger eraan toe. "Een club die minstens drie spelers moet afstaan aan de nationale ploeg kan een wedstrijd laten uitstellen. Ik vind dat Lokeren daarvan moet gebruik maken."

De aanvoerder verwacht hoedanook dat Lokeren na de winterstop de gunstige lijn van tegen Lierse en KV Mechelen gaat doortrekken. "Een mooie reeks neerzetten en een serieuze sprong voorwaarts maken: dat moet onze ambitie zijn", aldus de Limburger wiens contract op het einde van het seizoen afloopt. Dat betekent zeker niet dat hij de Wase club gaat verlaten. In de loop van januari of februari is een gesprek gepland en het ligt in de lijn van de verwachtingen dat dat resulteert in een contractverlenging.

Nu in het nieuws