"Het is bijna als een droom"

KSK Lebbeke

K.C.

BR>

LEBBEKE -

In amper een week tijd ziet het leven er op het Konkelgoed helemaal anders uit. Twee opeenvolgende overwinningen loodsten SK Lebbeke voor het eerst sinds lang weg van de degradatieplaatsen. Na het puntenloze Rita Berlaar ging nu ook SK Heist voor de bijl. Dat verliep niet zonder slag of stoot. De bitsige partij werd met gele en rode kaarten gekleurd.

"Beide teams beseften het belang van deze wedstrijd", zegt Bart Evens, maker van de twee Lebbeekse doelpunten. "Mooi voetbal hebben de toeschouwers niet gekregen. Het werd een zware wedstrijd met bikkelharde duels, waarin 90 minuten moest geknokt worden voor elke bal. Voor ons was er deze keer maar één ding belangrijk: de drie punten pakken."

"Deze zege is een belangrijke stap om uit de staart weg te geraken. Het is nu de bedoeling daar ook weg te blijven. Als wij deze lijn kunnen doortrekken zie ik ons zelfs in staat om door te stoten tot de betere middenmoot. Voetbaltechnisch moeten we trouwens voor geen enkel team onderdoen. Hopelijk blijven we gespaard van pech en blijven de persoonlijke foutjes die ons doelpunten kosten, achterwege."

Voetblessure

Na een seizoen vol blessureleed is de flankspeler, die bij Club Brugge zijn opleiding kreeg, uitgegroeid tot een vaste pion in het team van Romain Van Stichel. "Dat is eigenlijk totaal buiten mijn verwachtingen. Nadat ik vorig seizoen aanmodderde met een voetblessure, had ik van een plaats in de kern een doelstelling gemaakt. Tijdens de wedstrijd op Rapide kreeg ik mijn kans en ik heb die met beide handen gegrepen. Dat ik ook na die reeks verliesbeurten bleef staan, toont dat ze hier in mij geloven. Toch knaagde het ook aan mij dat de resultaten tegenvielen. Die twee overwinningen doen dan ook deugd. En dan die twee doelpunten, het is bijna als een droom."

Nu in het nieuws