Waasmunster gaat zwaar onderuit

Zaalvoetbal

D.V.B.

BR>

WAASMUNSTER -

Op bezoek bij Affligem kreeg Geditrof Waasmunster een karrevracht doelpunten te slikken. Toch was coach Ivan Rousseau hierover niet echt verbaasd. "In één klap Claude Rousseau, Hooftman en Mike Laureys moeten missen is te veel van het goede", vindt hij. "Bovendien hebben we ons gedurende ruim twintig minuten de evenknie van de toekomstige kampioen getoond. Kort voor de rust strafte Affligem enkele keren een aarzeling in onze rangen af waardoor de veer brak en er uiteindelijk nog zware 12-2 eindcijfers op de plank kwamen."

Als Ivan Rousseau de balans van het eerste competitieluik opmaakt, zinkt de moed hem in de schoenen. "We beschikken over tien spelers, goed voor twee ploegen, maar als ik even overloop dan zie ik dat we driekwart van de tijd met net voldoende aanwezig zijn. Jammer, want zonder al die pech - blessures als gevolg van een steeds meer gedoogde harde aanpak - moeten we een rustig seizoen kunnen doormaken."

"Verder liggen de zes punten die ons voor de groene tafel ontnomen werden me nog altijd zwaar op de maag. Zowel tegen Bosvoorde als tegen De Haan hadden we de nodige Rijkswachtformulieren als bewijs van onze goodwill bij. In Bosvoorde kwamen we welgeteld drie minuten te laat en wou de thuisploeg nog spelen. De ref wilde er niet van weten."

Monsterfile

"Tegen Den Haan waren we twintig minuten te laat maar ook daar hadden we de bewijzen van een monsterfile bij ons. Wie dacht dat zoiets voor de strafcommissie voldoende zou zijn om de wedstrijd op een andere datum te laten spelen had het bij het verkeerde eind. We kregen er zelfs nog tweemaal achtduizend frank boete bovenop!"

"Als ik zoiets hoor hoeft het voor mij allemaal niet meer. Die heren van de strafcommissie in Brussel - de zogenaamde derde kamer - luisteren gewoon niet. Zo'n zitting lijkt eerder op een aflevering van de 'Comedy Capers'. Die mannen zouden beter wekelijks gaan biljarten of kaarten in de plaats van de clubs op de zenuwen te werken. Het enige dat zij benadrukken is de onfeilbaarheid van de scheidsrechter. Voor iemand die de onbekwaamheid van deze gasten dan week na week aan den lijve ondervindt, is zoiets wraakroepend", aldus een verbouwereerde Rousseau.