Dikkelvenne verovert supercup

Minivoetbal

K.C.

BR>

INGELMUNSTER -

Bekerhouder Devicon Dikkelvenne heeft in Ingelmunster de supercup gewonnen. De Oost-Vlamingen versloegen uittredend kampioen Oostkamp. Gouden Schoen Bjorn Rotsaert bracht de titelhouder snel op voorsprong, maar David Hanssens stelde in het tweede kwart gelijk nadat hij voordien al op de paal had gemikt.

Mario Van de Noortgaete, die eerst knap afwerkte en vervolgens feilloos een corner inkopte, stuwde Dikkelvenne door naar een dubbele voorsprong. Rotsaert toonde zich aan de overzijde even koelbloedig en verzorgde zo opnieuw de aansluiting.

In de spannende slotact zette Van der Noortgaete zijn team op rozen. Ook Rotsaert trof een derde keer raak, maar zijn doelpunt mocht niet baten. Dikkelvenne, dat in de competitie maar niet het goede ritme vind en dus aan de staart bengelt, pakte de supercup. Nu nog de degradatiestrijd tot een goed einde brengen.

Minivoetbal

Sint-Gillis behaalt gelijkspel

SINT-GILLIS-WAAS -

Mini Sint-Gillis werkte dit weekend een inhaalwedstrijd af. De Waaslanders ontvingen Real Deftinge. Mario Franssens liet al vroeg tweemaal de netten trillen. De bezoekers herstelden nog in het eerste kwart de schade langs De Bouvre en namen in de tweede periode zelfs de fakkel over.

Na de rust trof Guillemaere tweemaal raak zodat de thuisploeg met een doelpuntje verschil leidde, maar dat werd opnieuw weggewerkt. Even leek het erop dat Matthijs voor het winnende doelpunt had getekend, maar in de slotminuut knalde de thuisploeg de bordjes nog gelijk.

Ook leider Ingelmunster haspelde een uitgestelde partij af. De herfstkampioen kwam tegen De Jager Waregem niet verder dan een gelijkspel en begint dus met twee punten voorgift aan de terugronde.

Nu in het nieuws