Buggenhout zet scheve situatie recht

Handbal

G.St.

BR>

BUGGENHOUT -

Buggenhout wou zaterdag tegen Mechelen kost wat kost de volle buit in eigen huis houden na het verlies van de topper bij Bocholt de week voordien. De ploeg van Wim De Proft nam een goede start (4-1 en 6-3) maar moest bij 7-7 Mechelen naast zich dulden. Niko De Decker tekende voor een 10-7 voorsprong maar ex-Buggenhoutspeler Bart Scholliers hield Mechelen bij de rust in koers (11-10).

Buggenhout miste zijn start compleet in de tweede helft en dat liet Mechelen toe de leiding te nemen. Bij 13-15 greep Buggenhout-trainer Wim De Proft in door zelf de bank voor het veld te ruilen. Het bleek een geslaagde gok want meteen keerde het spelbeeld en nam Buggenhout de teugels in handen. Ook doelman Dirk Goossens begon zich keer op keer te onderscheiden en dat sterkte zijn ploegmaats om via 20-17 uiteindelijk nog vlot (24-17) te winnen van Mechelen.

"We wisten dat Mechelen de voorbije weken niet onaardig bezig was. Het kwam er dan ook op aan ons niet te laten verrassen. Aanvankelijk vonden we onze draai niet maar de inbreng van Wim De Proft deed de wedstrijd kantelen. Wim onderstreepte dat zijn ervaring bij ons van onschatbare waarde is", stelde hulptrainer Benny De Hauwere na afloop.

Opsteker

Ook de vrouwen van Buggenhout bleven in hun competitietreffen tegen Mechelen aan de winnende hand. Na twee opeenvolgende verliesbeurten betekende de 19-12 winst alvast een opsteker. Vooral na de rust (7-4) kwam Buggenhout pas goed op dreef en vond in de persoon van Magda Steppé bovendien een gedroomde afwerkster. Ze scoorde vijfmaal.

Nu in het nieuws