"Ik speel met een grote dosis vertrouwen"

RC Lebbeke

K.C.

BR>

AARSCHOT -

Rapide Lebbeke heeft de wedstrijd tegen Aarschot aangegrepen om met de smaak van winst te overwinteren. De forfaitnederlaag op Willebroek had blijkbaar bij heel wat spelers de ogen geopend. De geel-blauwen speelden opnieuw met de juiste instelling.

"Deze keer hadden we ook eens het geluk een vroeg doelpunt te maken", zegt Said Tahiri. "Hierdoor konden wij eens op de counter loeren. Alle goede intenties van de thuisploeg werden in het begin van de tweede helft de kop ingedrukt met een tweede treffer. Vervolgens hebben we nog een aantal enorme mogelijkheden laten liggen. Hierdoor kregen we het nog moeilijk toen Aarschot de aansluiting vond. Toch kwamen we dat kwartier zonder kleerscheuren door en maakte Declercq er uiteindelijk nog 1-3 van."

Door deze winst haalde Rapide toch het beoogde aantal van 20 punten en kan het met hernieuwd vertouwen aan de tweede ronde beginnen. "Door omstandigheden werden de ambities teruggeschroefd en werd de lat voor de eerste ronde op 20 punten gelegd. Het is een opsteker dat we dat aantal alsnog bereikten."

Te wisselvallig

"Toch mogen we daar niet helemaal tevreden mee zijn. Met de spelers die hier rondlopen moet beter mogelijk zijn. We spelen inderdaad te wisselvallig en scoren bij momenten te moeilijk. Toch ben ik ervan overtuigd dat we in de tweede ronde beter zullen doen."

Tahiri zelf haalt intussen het niveau dat van een speler met zijn mogelijkheden mag worden verwacht. "Het loopt inderdaad veel beter dan in het begin van het seizoen. Ik speelde toen niet goed en dat probleempje met het bestuur maakte het natuurlijk niet gemakkelijker mezelf als voetballer terug te vinden. Nu speel ik opnieuw met een grote dosis vertouwen. Ik mag ook weer op mijn geliefkoosde stek als verdedigende middenvelder spelen en dat maakt het voor mij zoveel plezanter."

Nu in het nieuws