"Ik ben ontgoocheld in Westerlo"

Toni Brogno vindt transferbedrag van 120 miljoen absurd hoog

Wim Vos

BR>

WESTERLO -

Toni Brogno is het zat. Hij wil naar Genk. Liever vandaag dan morgen. "Alleen wil Westerlo blijkbaar niet meewerken", zegt hij bitsig. "De club vraagt honderdtwintig miljoen voor mij. Laten we ernstig blijven. Dat zal Genk nooit willen betalen. En geef ze maar eens ongelijk." Toni Brogno is ontgoocheld in Westerlo. "Wat de club nu doet, is niet correct tegenover mij."

"De zaak is heel eenvoudig. Vorige week komt de manager van Westerlo, Herman Wijnants, naar mij en vraagt of ik naar Genk wil. Ik ben eerlijk en zeg dat ik dat héél graag wil. Even later stelt de trainer, Jan Ceulemans, mij dezelfde vraag. Ik geef hetzelfde antwoord.

Goed

, zeggen Ceulemans en Wijnants,

als het zo zit, dan gaan we jou niets in de weg leggen. Van ons mag je vertrekken. Je bent altijd correct geweest tegenover de club, nu gaan wij ook correct zijn tegenover jou.

Wat mij doet besluiten dat Westerlo geen waanzinnig hoog transferbedrag zal vragen, kwestie van de zaak niet nodeloos te laten aanslepen."

Maar dat bleek een vergissing, zegt Toni Brogno nu. "Plots moet ik vernemen dat Westerlo mij voor minder dan honderdtwintig miljoen niet wil laten gaan. Dat valt mij zwaar tegen van Westerlo, ja. Een club die zo'n transferbedrag eist, moet toch niet beweren dat ze mij geen strobreed in de weg wil leggen. Integendeel, zeg dan gewoon dat ik niet weg

mag

."

"Een club die honderdtwintig miljoen vraagt, moet niet beweren dat ze mij geen strobreed in de weg wil leggen."

Toni Brogno

Intussen toont ook Anderlecht interesse in de Westelse spits. Brogno is erdoor gecharmeerd, dat geeft hij eerlijk toe. "Maar Genk of Anderlecht? Wat doet het ertoe", zegt hij. "Als Westerlo toch niet wil meewerken. Daarom heeft het ook geen zin dat ik met Genk of Anderlecht ga spreken. Eerst moet Westerlo een akkoord hebben."

Hij begrijpt er niets van. "Vorig jaar moest ik amper vijfenveertig miljoen opbrengen. Vandaag is dat bedrag bijna verdrievoudigd. Ik vraag mij werkelijk af waarop die prijsstijging gebaseerd is. Bovendien weet men in Westerlo toch ook dat geen enkele Belgische club bereid is zo'n bedrag neer te leggen. En Genk zeker niet, want dan hadden ze Strupar al even goed kunnen houden. Als er buitenlandse belangstelling was, zou ik het nog kunnen begrijpen. Alhoewel: ik durf er niet aan te denken welk bedrag Westerlo vraagt als er zich morgen een buitenlandse club meldt."

"Natuurlijk besef ik dat Westerlo mij niet gratis wil laten gaan. Dat hoeft ook niet. Ik zal nooit vergeten dat de club mij de kans heeft gegeven om mij te bewijzen in eerste klasse. Mijn transfer mag de club best geld opbrengen. Alleen zijn ze blijkbaar vergeten dat zij mij destijds voor

nul komma nul

frank hebben aangeworven. Elk transferbedrag is dus pure winst. Trouwens: wat is het alternatief? Dat ik hier nog anderhalf jaar speel, tot juni 2001 wanneer mijn contract afloopt? Dan krijgt Westerlo geen cent meer bij mijn vertrek. Is het dat wat ze willen?"

Nu in het nieuws