"Ik wil sterker terugkomen dan ik ooit ben geweest"

Ludo Dierckxsens na weigering gratieverzoek

André Putzeijs

BR>

KASTERLEE -

Ludo Dierckxsens ving einde vorige week bij de Internationale Wielerfederatie (UCI) bot met zijn vraag om gratie. De nationale kampioen blijft dus geschorst tot de maand mei. Gevolg van zijn bekentenis tijdens de Ronde van Frankrijk dat hij een verboden product had gebruikt.

Wielrennen

"Natuurlijk had ik een beetje gehoopt dat de wielerbazen mijn straf zouden inkorten", zegt Ludo een paar denkdagen later. "Maar nu dat niet zo is, ben ik niet dieper in de put gegleden. Ik heb me stilaan neergelegd bij het onvermijdelijke. Ik heb geen idee of er nu nog een andere mogelijkheid is om strafvermindering te vragen."

Niet in competitie fietsen tot de maand mei. Geen klassiekers mogen rijden. Op de televisie toekijken hoe je collega's de mooiste wedstrijden van het jaar afwerken. Hoe verwerkt iemand die anders geen dag kan stilzitten zo'n verdoemde tijd?

"Door geen dag stil te zitten. Vandaag sneeuwt het en dus is trainen onmogelijk. Maar alle andere dagen ben ik samen met Johan Verstrepen op pad geweest. Vorige week nog in Italië. In het medisch centrum van onze ploeg zijn testen afgenomen. Ik scoorde schitterend. Beter bewijs dat ik de voorbije weken niet heb stilgezeten is er niet."

"

Ludo Dierckxsens

De motivatie is dus niet verdwenen?

"Verdwenen? Ik ben meer gemotiveerd dan ooit. Ik heb me voorgenomen om sterker terug te komen dan ik ooit al geweest ben. Ze zijn nog niet met me klaar, zeker weten."

Hoe loopt intussen de relatie met de ploeg?

"Net als voordien. Ze bekijken mij niet scheef, ik loop ook niet te mokken. Ik stel vast dat Lampre alvast de nodige conclusies heeft getrokken uit wat met mij gebeurde. Er zijn nu twee ploegdokters en alleen die twee mogen we nog raadplegen. Naar dokter Mouton gaan mag dus niet meer en hoeft ook niet meer."

Hoe zien de komende weken eruit?

"Begin januari trek ik met mijn ploegmaats naar Spanje voor een trainingskamp. Aan het einde daarvan wordt Lampre officieel voorgesteld aan sponsors en pers. Ook dat gebeurt in Spanje, kwestie van de commerciële belangen van de bazen te dienen."

Nu in het nieuws