Eric Vanderaerden stapt op als ploegleider

Jeugdwielrennen

Fr.V.

BR>

LUMMEN -

Eric Vanderaerden heeft zijn ontslag gegeven bij de semi-professionele ploeg Farm Frites - Eycken. Een flinke slag in het gezicht van een paar jongeren (Bullen, Van Kuik), die speciaal voor Vanderaerden naar het Eycken-team waren verhuisd. Normaal gingen de renners vorige week van maandag tot vrijdag op stage in de Ardennen. Woensdag waren ze al terug en stonden ze in koor voor de deur van Vanderaerden te smeken dat hij zijn ontslag zou intrekken.

Alle partijen zijn voorlopig vrij karig met commentaar. Vanderaerden zelf wil wel kwijt dat het niets te maken heeft met de komst van Farm Frites (en dus Johan Capiot), maar meer met het bestuur dat zijn eisen niet wil inwilligen.

"Ik heb op twee jaar tijd de ploeg uitgebouwd tot wat ze nu is. Het minste wat ik dan mag vragen is dat men mij vrij laat in het uittekenen van de sportieve lijnen. Het feit dat ik Kevin Hulsmans naar Mapei heb laten vertrekken en niet naar Farm Frites is een van de vele druppeltjes die de emmer hebben doen overlopen. Mijn ontslag heeft zeker niets te maken met het feit dat ik ook in de weegschaal lag voor de functie van ploegleider bij Lotto."

Nieuwkomer en manager Johan Capiot, de man die Farm Frites binnen bracht, houdt de deur voorlopig nog op een kier. "We hebben zaterdag een vergadering gehad met Eric en de renners. Ik heb de indruk dat Vanderaerden graag ploegleider wil blijven. Het is nu aan hem om de knoop definitief door te hakken. Het ontslag van Vanderaerden heeft zeker niets met mij te maken. Dat ik ploegleider zou worden, is trouwens nooit ter sprake gekomen."

De naam Edwig Van Hooydonck doet de ronde, al is die voorlopig nog door niemand benaderd. Ook Jelle Nijdam wordt genoemd.

Nu in het nieuws