"Beter dan Ronaldo? Stel je voor!"

EINDHOVEN -

Eric Gerets is de beste speler die PSV ooit heeft gekend. Dat heeft het PSV-publiek afgelopen weekeinde beslist. Niet Ronald Koeman, niet Willy Van der Kuylen, niet Willy van de Kerkhof, niet Ronaldo of Romario, maar wel Eric Gerets werd verkozen tot PSV-speler van de eeuw.

W.Vo.

BR>"Een volslagen verrassing", reageert hij. "Ik had in het beste geval op een plaats in de toptien gerekend. Meer zat er niet in, dacht ik. Vergeet niet dat hier echte wereldvedetten hebben gespeeld. Nu lijkt het wel alsof ik beter ben dan Ronaldo. Stel je voor! Noem mij vals bescheiden, maar ik weet wel zeker dat hier betere voetballers dan Eric Gerets hebben gespeeld. Waaraan ik die titel dan verdiend heb? Tja, ik ben altijd al geliefd geweest bij de supporters. En het feit dat ik vertrokken ben als speler en teruggekeerd als coach, zal ook wel een rol gespeeld hebben."

Wat niet betekent dat Gerets niet blij is met die unieke onderscheiding. "Natuurlijk doet mij dat wat. Hoewel: ik was graag vijfde of zesde geworden als wij daarmee van Heerenveen hadden gewonnen zaterdag. Een wedstrijd winnen blijft het mooiste wat er is."

Nu in het nieuws