Standard denkt aan Thans

LUIK -

De volledige technische staf van Standard beraadde zich over de geplande aanwinsten en de spelers die eventueel nog voor nieuwjaar mogen vertrekken. Trainer Mijac voegde aan zijn verlanglijst, waarop David Brocken, Olivier Doll en Horvath reeds met stip genoteerd staan, de naam van Benoit Thans toe. Thans beweert nog geen contact gehad te hebben met Standard. Van zijn huidige club, Westerlo, waar hij dit seizoen einde contract is, zal hij uiterlijk tegen half januari een nieuw voorstel krijgen. Tot dan neemt hij zelf geen initiatieven naar andere clubs. Bij Standard valt echter zeker een beslissing voor 24 december. Dan vertrekt iedereen er immers met vakantie en gaan de deuren van het secretariaat dicht tot 3 januari.

A.S./B.O.

BR>

Van Buyten geschorst

LUIK -

Daniel Van Buyten kreeg tegen Westerlo een gele kaart, waardoor hij in elk geval de kwartfinale voor de Belgische Beker mist. Didier Ernst, die in dezelfde wedstrijd rood kreeg, wacht op een minnelijke schikking. Een mogelijke schorsing kan tellen voor zowel beker als competitie.

Sinusoperatie voor Pierre

LUIK -

Frederic Pierre ondergaat tijdens de winterstop een operatie aan de sinussen. Bisconti staat volledig op rust tot 3 januari. Indien de ontsteking aan zijn kniepees daarmee niet opgelost geraakt, moet hij ook een operatieve ingreep ondergaan.

Ook Amuzu naar Visé?

LUIK -

Op voorwaarde dat Standard nog voor de terugronde zijn spelerspotentieel met twee tot drie eenheden kan versterken, mag ook Amuzu tot het einde van dit seizoen naar Visé. Visé-trainer, Christian Labarbe, dringt eveneens aan op de komst van een bijkomende aanvaller en een centrale middenvelder.

Geen transfer Van de Weyer

LIER -

Manager De Ceulaer van Lierse stelde voor alle duidelijkheid dat Robby Van de Weyer en ook Gert Peelman niet transferabel zijn. De voorbije weken werden beide spelers regelmatig geciteerd bij een mogelijke overgang naar andere clubs.

Nieuwe data voetbalwedstrijden

ANTWERPEN -

Het provinciale voetbalcomité Antwerpen heeft besloten dat de uitgestelde matchen van zondag 12 december ingehaald worden op 25 en 26 maart 2000. De wedstrijden van 25-26 maart worden verplaatst naar 1 en 2 april en de matchen van dàt weekend zullen op 8 en 9 april worden afgewerkt.

Tegenstanders WK rond tafel

BRUSSEL -

Op woensdag 26 januari heeft in Brussel een bijeenkomst plaats met vertegenwoordigers van Schotland, Kroatië, San Marino en Letland, de tegenstanders van de Rode Duivels in de WK-kwalificatie. Er zal dan getracht worden een wedstrijdkalender op te stellen. Het Uitvoerend Comité wil ook de regel herzien dat de clubs van tweede klasse tot eerste provinciale twee spelers van -21 jaar op het scheidsrechterblad moeten plaatsen.

Marcel Knevels ontslagen

BALEN -

Bevorderingsclub Wezel heeft trainer Marcel Knevels de laan uitgestuurd. De Balense club staat momenteel op een negende plaats met 19 punten. De verwachtingen aan het begin van het seizoen lagen nochtans erg hoog en de tegenvallende resultaten zijn dan ook de directe aanleiding voor het ontslag. Voorlopig neemt hulptrainer Alfons Verachten de sportieve leiding over, tot er een andere kandidaat wordt gevonden.

Nazispandoeken bij AS Roma

ROME -

De tuchtcommissie van de Italiaanse voetbalbond heeft AS Roma een boete van 600.000 frank opgelegd wegens nazispandoeken van de fans. Een aantal aanhangers heeft bij de uitwedstrijden van de club doeken met hakenkruizen opgehangen. AS Roma argumenteerde voor de commissie dat de spandoeken niet automatisch in verband met racisme moeten worden gebracht.

Tomasheck naar Hearts

EDINGBURG -

Robert Tomaschek, kapitein van Slovan Bratislava en de Slowaakse nationale ploeg, heeft een verbintenis onderschreven bij het Schotse Hearts of Midlothians. De 27-jarige middenvelder was einde contract bij zijn huidige club.

Continental stopt sponsoring

HANNOVER -

Bandenproducent Continental stopt na dit seizoen als sponsor van de Champions League. De fabrikant uit Hannover was sinds 1995 partner van deze Europese clubcompetitie. Continental is een van de acht sponsors van de Champions League. De UEFA wil vanaf het seizoen 2000-2001 dat aantal halveren. Ieder van de vier geldschieters zou in het nieuwe marketingconcept ongeveer 1 miljard betalen.

River Plate opnieuw kampioen

BUENOS AIRES -

River Plate heeft zijn 28e Argentijnse landstitel veroverd. Een 2-2 gelijkspel in San Lorenzo volstond. Rosario Central, dat 1-0 won tegen Velez Sarsfeld, strandde op één punt. Javier Saviola, de 18-jarige revelatie, benutte een strafschop voor River Plate. Met 15 treffers werd hij topschutter.

Kanu vraagt te veel

LONDEN -

Arsenal gaat niet in op de pittige looneisen van Nwankwo Kanu. De Nigeriaan, door de Londense club vorig seizoen verlost van zijn ellende bij Inter, kan een sterk verbeterd contract tekenen, maar heeft dat aanbod afgewimpeld. Kanu kan bij The Gunners 1,2 miljoen frank per week (exclusief premies) krijgen, maar daar neemt hij geen genoegen mee.

Baresi: Milanees van de eeuw

MILAAN -

De supporters van AC Milan hebben ex-verdediger Franco Baresi uitgeroepen tot "rossonero van de eeuw". De verkiezing werd gehouden in het kader van de 100ste verjaardag van de Italiaanse club. Baresi eindigde voor Gianni Rivera, Marco van Basten, Gunnar Nordahl en Paolo Maldini. Van Basten werd gekroond tot aanvaller van de eeuw, Rivero tot beste middenvelder en Fabio Cudicini tot beste doelman.

Turk Terim nieuwe trainer Real

MADRID -

De Turk Fatih Terim wordt - wellicht pas volgend jaar - de nieuwe trainer van Real Madrid. Eerder dit seizoen werd John Toshack daar ontslagen. Nu is Terim nog coach bij de Turkse kampioen Galatasaray. Overigens dreigt er een leegloop bij Galatasaray. Hakan Sükür staat onder meer in de belangstelling van Hertha BSC, Real Madrid, AC Milan, Bayern München en Kaiserslautern. Umit gaat mogelijk naar Bologna en Tugay vertrekt naar Glasgow Rangers. Terim zou zijn speler Emre mee naar Real Madrid nemen.

Nu in het nieuws