Janssen Pharmaceutica USA haalt twee miljard dollar

Bij Janssen Pharmaceutica in Beerse is het vandaag feest. De Janssen-afdeling in de Verenigde Staten bereikte een recordomzet van 2 miljard dollar of 80 miljard frank. De werknemers in Beerse krijgen een Amerikaans getinte maaltijd voorgeschoteld.

Bart Van den Langenbergh

BR>Voor Ajit Shetty (53), huidig afgevaardigd bestuurder in Beerse en voormalig directeur van Janssen Pharma in Amerika, is het omzetcijfer een mijlpaal. "De 2 miljard dollar is belangrijk voor de hele Janssen-groep. Het cijfer is een bekroning van de groei van de Amerikaanse afdeling in negentien jaar", vertelt Ajit Shetty.

Janssen Pharmaceutica USA is gevestigd in Titusville in de staat New Jersey. Op de afdeling werken behoorlijk wat Belgen. In Beerse zetten dan weer tientallen Amerikanen zich in. Shetty verwacht dat de personeelsbezetting in Amerika in 2000 boven de tweeduizend werknemers gaat uitstijgen. "Janssen in Amerika zal blijven groeien. Momenteel zitten er nog goede producten in de pijplijn, zoals een nieuw geneesmiddel tegen maagzweren", legt Shetty uit.

De campus in Titusville produceert voornamelijk producten die pijn bij kankerpatiënten verminderen, antipsychotica en antischimmelmiddelen.

Nu in het nieuws