Elektro Marine terug hoopvol

Na zes maanden gerechtelijk akkoord is een definitieve oplossing in de maak voor het Antwerpse metaalbedrijf BVBA Electro Marine. Het familiebedrijf heeft zich volgens commissaris Patrick Verresen "in de periode van de opschorting van betaling zowel economisch als commercieel herpakt". Verwacht wordt dat de rechtbank begin januari een positieve uitspraak zal doen.

PVb

BR>Electro Marine ging in 1947 op de markt als specialist inzake de herstelling van elektriciteitssystemen aan boord van zeeschepen. Gaandeweg werd de metaalbewerking steeds belangrijker. Het bedrijf is gevestigd tussen de Antwerpse Noorderlaan en Antwerpen-Dam.

De voorbije jaren ging het Elektro Marine niet voor de wind en werden regelmatig verliezen opgetekend: 1998 sloot af met een verlies van bijna 10 miljoen. Het personeelsbestand zakte van een 50-tal in 1998 tot 33. Begin juni vroeg het bedrijf het gerechtelijk akkoord aan. De totale schuldvorderingen belopen 70 miljoen, verdeeld over 150 schuldeisers.

Met eigen middelen, o.m. door een verbeterd orderboek, en door de verkoop van de huidige bedrijfsgebouwen meent Elektro Marine de rechtbank te overtuigen. "In een overname wordt niet voorzien", aldus Verresen, "Principieel blijven alle werknemers aan de slag."

Nu in het nieuws