Handige hebbedingen

Het is weer zover: de volgende dagen loop je weer rond met maar één vraag in het achterhoofd: "Wat moet ik persoon X of Y in godsnaam kopen voor Kerstmis? Nog maar eens een das, parfum, aftershave, sokken, cd's of boeken? Als op je kerstlijstje toevallig een computerliefhebber prijkt, ben je gered. Wij stellen je namelijk de leukste digitale gadgets van het moment voor.

Davy Vandevinne

BR>


Logitech Quickcam Express


Een webcam voor een betaalbare prijs? Dan is de Logitech QuickCam Express ideaal. Met deze webcam kan je op een eenvoudige manier foto's en video's maken en ze vanaf je computer versturen. De ontvanger heeft zelfs geen camera nodig. En met de bijgeleverde software kan je andere camera-bezitters ontmoeten tijdens live-videogesprekken. Het toestelletje is bovendien makkelijk te installeren dankzij de USB-aansluiting. De Logitech QuickCam Express ligt in de rekken voor 2.190 frank. Logitech brengt overigens ook de duurdere QuickCam Web (4.490 frank), de voor iMac ontworpen Quickcam VC (3.690 frank) en de Quickcam Pro (6.990 frank) op de markt.
http://www.logitech.com

Iomega Clik!


Clik! is een nieuwe gegevensdrager van Iomega die 40Mb kwijtkan op één mini-disk. Elk schijfje heeft een eigen, glanzend metalen behuizing en het formaat van een koffie-chocolaatje. Het past zelfs in een kerstbal. Op één disk past evenveel informatie als op 25 gewone diskettes. Ook op de markt: de Clik! PC Card Drive. Kleiner dan een kerstkaart en te gebruiken in de Type II-sleuf van een laptop. Ideaal voor snelle overdracht van bestanden. De Clik! Card Drive kost 9.990 frank, de Clik!-disks kosten 1.500 frank (voor twee exemplaren) of 4.700 frank (voor tien stuks).
http://www.iomega.com

DataFab Image Card Reader


Digitale camera's gebruiken steeds meer geheugenkaartjes om foto's te bewaren. Data Fab heeft nu een Image Card Reader op de markt om digitale foto's gemakkelijk van het geheugen van die kaartjes naar je pc over te brengen. Je kan kiezen tussen een USB-model en eentje dat je aansluit op de parallelle poort. De kaartlezers zijn bovendien niet alleen handig om je digitale foto's op te slaan op je pc, maar ook als extra verwisselbaar medium voor je lap- of palmtop. Dit laatste geldt wel alleen als je gebruik maakt van het CompactFlash-formaat, anders moet je extra geld uitgeven aan een SmartMedia-PC Card-conversiestuk. Je vindt de DataFab Image Card Reader in de winkel voor een richtprijs van 3.200 frank.
http://www.datafab.com/
Logitech Quickcam Express
Foto GvA

C-ZAM Protonkaartlezer


De C-ZAM Protonkaartlezer is ideaal om op het internet veilig te betalen met je Proton of Bancontact/Mister Cash-kaart. Bovendien kan je het toestel ook gebruiken om je Protonkaart op te laden of om te bankieren op het internet. Het systeem is waterdicht en de informatie kan niet worden misbruikt door hackers. Het toestelletje heeft geen batterijen nodig en is te vinden in twee versies: één om op het toetsenbord aan te sluiten, een andere die past op de parallelle poort. Je kan de C-ZAM Protonkaartlezer voor 2.999 frank kopen via de Ad Valvas website.
http://shopping.advalvas.be/

Psion Revo


Als je op zoek bent naar een organizer, kan je niet om de Psion Revo heen. Ideaal als agenda, adressenlijst en notitieboekje en ook praktisch om onderweg te e-mailen, te faxen en te surfen op het web. De Psion Revo is bovendien zo klein en licht (200 gram) dat hij probleemloos en onopvallend in de binnenzak van een kostuum of zelfs in de kleinste handtas past. En wat prestaties betreft moet hij niet onderdoen voor zijn grotere broers. De Psion Revo ligt in de winkel voor 19.990 frank.
http://www.psion-be.com/
C-ZAM Protonkaartlezer
Foto GvA

Rio 500 mp3-speler


Met mp3 als populairste zoekterm op het internet, mocht een mp3-speler niet ontbreken tussen onze gadgets. De Rio 500 is een draagbare mp3-speler die meer dan twee uur muziek van cd-kwaliteit kwijtkan in zijn 64 MB-geheugen. Een geheugen dat uitgebreid kan worden met Flash-geheugenkaartjes. Het toestel is dankzij een USB-aansluiting bruikbaar voor zowel Mac als PC. In de winkel betaal je voor de Rio 500 mp3-speler 14.450 frank.
http://www.diamondmm.com

Palm V


1999 is het jaar geworden waarin de palmtop echt is doorgebroken. Vooral de Palm-reeks van 3Com deed het daarbij heel goed. De Palm V is de ideale metgezel voor de zakenman die vaak onderweg is. Adreslijst, tekstverwerker, agenda, e-mailen, ... Het kan allemaal. Momenteel kost de Palm V in de winkel ongeveer 14.000 frank.
http://www.palm.com

Rio 500 mp3-speler
Foto GvA
Nu in het nieuws