"Duo Loos-Van Looy heeft ons heel sterk gemaakt"

Walter Persijn prijst aanvallend compartiment van Lyra na ruime winst tegen Vorselaar

Kurt Guldentops

BR>

LIER -

Lyra lijkt meer te mogen ambiëren dan een figurantenrol in vierde klasse. Na de ruime 5-1 winst tegen Vorselaar wacht de Pallieters zondag een belangrijke afspraak met leider Wilrijk. Winst voor de mannen van Marc Ghys zou de kloof herleiden tot één punt.

Lyra

Terwijl de buren uit Lierse zware verliescijfers aangesmeerd kregen, verging het Lyra zondag wel uitstekend. De Pallieters brachten de gevreesde thuismatch tegen Vorselaar tot een goed einde en zetten hun opmars verder. Dat het rood-wit voor de wind gaat bewijzen de cijfers. In zijn laatste elf matchen moest de groep van Marc Ghys amper één nederlaag slikken. Het verschil met leider Wilrijk, komend weekeinde gast aan de Mechelsesteenweg, bedraagt nog vier punten.

"Die partij wordt dan ook enorm belangrijk", weet Walter Persijn. "Alleen is de traditie ons niet helemaal gunstig gezind. Vorig seizoen veegden we Wilrijk de mantel uit in eigen stadion, maar moesten toch vrede nemen met een punt. Hopelijk zit het ons zondag wel mee. Verlies tegen de Antwerpenaars zou ons op zeven punten van de leider brengen. Dan houdt het dromen op natuurlijk."

Tegen Vorselaar leverde Lyra vooral een collectief sterke prestatie en bleek de aanvalslijn nog maar eens het paradepaardje van de Pallieters. Wim Van Looy lepelde er opnieuw drie tegen de touwen en staat ondertussen al op achttien goals.

Geluk

"Al heeft Van Looy ook veel aan Filip Joos te danken. Een speler, die zelf ontzettend moeilijk tot scoren komt, maar wel een goaltje kan aangeven. Dit complementaire duo heeft ons heel sterk gemaakt. Al moeten we natuurlijk wel realistisch blijven. Met Vorselaar zakte zondag een goede tegenstrever af naar Lyra, die zulke hoge verliescijfers niet verdiende. Op de juiste momenten hadden we het geluk aan onze zijde."

Intussen loopt ook de ziekenboeg in Lier stilaan leeg. Raf Bormans mag na zijn meniscusoperatie na de jaarwisseling opnieuw in de basis verwacht worden en Erwin Cuypers maakte vrijdag een succesvol heroptreden met de invallers.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio