Proces Dutroux wellicht half 2002 van start

Print
Marc Dutroux zal vermoedelijk ergens tussen maart en september volgend jaar voor het assisenhof verschijnen. Dat heeft minister van justitie Marc Verwilghen (VLD) dinsdag in de Kamer verklaard.
CVP-kamerlid Tony Van Parys wierp Verwilghen in de commissie justitie de uitspraak van de Luikse kamer van inbeschuldigingstelling voor de voeten. Die besliste onlangs om een genetisch onderzoek te laten uitvoeren op 6.000 haartjes die werden gevonden in de woning en de wagen van Dutroux.
De voorganger van Verwilghen vroeg zich af hoe het komt dat het onderzoek er nu pas komt, terwijl die intentie in 1996 al bestond. Verwilghen verduidelijkte dat het gerecht in 1996 al besliste om het onderzoek te laten uitvoeren door het Nationaal Instituut voor Criminologie en Criminalistiek (NICC). Toen het dossier terug bij het openbaar ministerie kwam, stelde de procureur vast dat dit niet is gebeurd. Na wat redetwisten besliste de KI onlangs het NICC opnieuw de opdracht te geven zich op 6 maanden van de taak te kwijten, preciseerde de minister.

.

Nu in het nieuws