Huiszoekingen bij L&H

Print
Gerechtelijke speurders verrichtten vorige week woensdag huiszoekingen bij Lernout&Hauspie Speech Products en bij een reeks betrokken LDC-bedrijfjes. De actie ging uit van het gerecht in Ieper en Gent. De speurders van de Centrale Dienst ter Bestrijding van de Georganiseerde Economische en Financiële Delinquentie zochten naar aanwijzingen voor fraude bij het Ieperse spraaktechnologiebedrijf.
Bij huiszoekingen in Ieper, Poperinge en Eeklo namen de speurders heel wat 'interessante documenten' mee, met onder meer aanwijzingen voor witwasoperaties.
De Morgen meldt intussen dat het college van drie commissarissen dat door de handelsrechtbank werd aangesteld aandringt op een statutenwijziging. Daarmee wil ze de aanwijzing van bestuurders versoepelen en lijken ze de macht van de L&H Control Group te willen breken.
Die Control Group is een vehikel van Jo Lernout en Pol Hauspie. Samen met enkele private investeerders heeft de groep 18 procent van het kapitaal in handen en heeft ze statutair het recht om negen bestuurders te benoemen.

.

Nu in het nieuws