Persagentschap Belga ontslaat twee Antwerpse journalisten

Print
De twee Antwerpse journalisten van Belga, Aad van Maanen en Jos Stevens, krijgen per 1 januari ontslag met begeleidende maatregelen. Deze beslissing is volgens algemeen directeur Egbert Hans een gevolg van het herstructureringsplan voor het persbureau. Hoe Belga in de toekomst de verslaggeving in Antwerpen gaat organiseren, is nog niet duidelijk.
BR>"Antwerpen blijft heel belangrijk voor Belga", zegt Egbert Hans. "Voorlopig houden we onze standplaats in het Pershuis op de Grote Markt in elk geval als pied-à-terre. Wat we op langere termijn met onze kantoren gaan doen, is nog niet uitgemaakt. We streven hoe dan ook naar een goede regionale dekking met een stevig netwerk van correspondenten."
Op welke manier de beide Antwerpse journalisten het bedrijf zullen verlaten, hangt volgens Hans van henzelf af. "Ze kunnen allebei gebruikmaken van een regeling voor vervroegd pensioen." Op welke manier ze worden vervangen, kan Hans nog niet zeggen.
Voor Aad van Maanen, die samen met Jos Stevens al vele jaren een vaste waarde in de Antwerpse perswereld is, komt het nieuws als een kaakslag aan. "Leuk is anders. Ik had mij het einde van mijn journalistieke loopbaan heel anders voorgesteld. Ik had dat einde liever zelf bepaald", zegt Aad van Maanen in een reactie. "En ik had zeker het gevoel dat ik nog leuk bezig was en nog een paar jaar zou kunnen meedraaien. Dit nieuws is niet bepaald een blijk van waardering voor wat ik 27 jaar voor Belga heb gedaan..."

.

Nu in het nieuws