Nederlandse therapeut wil Belgen genezen

Print
Jambers Magazine onderzoekt vanavond het soms dubieuze succes van hypnotiseurs. Ook de Nederlandse therapeut G. H. wordt voor een kritisch kruisverhoor voor de camera gehaald. H. is vooral boven de Moerdijk actief, maar na zijn passage bij Jambers gaat hij ook Belgen genezen. De gewezen hypnotiseur gelooft in de kracht van kosmische energie...

G. H. (33) hield zich in een vorig leven als Marco Moreno bezig met stunts. Uitslagen van belangwekkende verkiezingen voorspellen, geblindoekt door een eivol stadscentrum scheuren, Moreno draaide er zijn hand niet voor om. De glamourtoestanden van toen moeten nu wijken voor de ernstige klus.
"Vijf jaar geleden ben ik definitief met mijn hypnoseshows gestopt", vertelt H. "Ik had er genoeg van. Ik voelde dat ik met mijn krachten meer kanten uit kon."
H. zocht en vond meer voldoening in het genezen van de zieke medemens. De dokter buiten, met andere woorden. G.: "Ik noem dit pure ontspanning. Het is een soort van mediteren, gebruik maken van hogere krachten. Ik daag iedere wetenschapper uit om dit te onderzoeken. Het heeft niets te maken met hypnose. Als dat wel zo is, mag je vanaf nu geen boek meer lezen. Een goed boek kan een mens ook opslorpen."

Kwalen

Handopleggingen of een indringend gesprek volstaan volgens H. om kwalen de wereld uit te helpen. "Tijdens mijn vroegere shows ontdekte ik dat ik pijnen kon laten verdwijnen", zegt G. "Dus liet ik me op vlak van de wetgeving informeren. Ik wil me bij eventuele genezingen niet in nesten werken. Maar er kan niets fout gaan. Het gaat altijd gepaard met zuiverheid en die zorgt ervoor dat iedereen na afloop gelukkig en gezond naar huis gaat."

Migraines

H; 'behandelt' vooral migraines en maagzweren. "Ik werk nauw samen met een team van artsen. Het ene kan niet zonder het andere, zie je? Zij hebben evenmin een verklaring voor de ziekten die plots verdwijnen. Dat Belgen er gevoelig voor zijn, is overduidelijk. Kijk maar eens naar het succes van de paranormale beurzen. Daar lopen ze over de koppen."

De dertiger is nuchter genoeg om zijn geneeskrachtige capaciteiten tot realistische proporties te herleiden. H.: "Wat medisch vaak niet meer kan, doe ik wél. Ik is eigenlijk veel gezegd. Ik maak gebruik van de kosmische energie. En schijnbaar werkt die goed bij bepaalde personen. Naast het 'verhaal' van Myriam Rozemeijer, is er nog de 'zaak' van een bejaarde die zijn prostaatkanker nog steeds ziet afnemen. En bij mezelf is een grote ontsteking in het hoofd als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik heb zelf de dood in de ogen gekeken. Nu ben ik weer gezond", beweert de kosmische therapeut.


Jambers Magazine, VTM, 22.15u
 

 

.

Nu in het nieuws