Nieuwe kleren voor keizer

Willy Steveniers moet als coach bij Antwerpse communicatie op punt stellen

BR>

DEURNE -

Een nieuw gezicht op de coachesbank bij Antwerpse vorige zaterdag. Keizer Willy Steveniers himself. In de loop van de week had het bestuur Peter Ibens bedankt om met Steveniers scheep te kunen gaan. De tegenvallende resultaten en de strubbelingen rond de

moeilijke

jongens van de club die aan de kant waren geschoven, vormden de directe aanleiding.

Basketbal

Een gedreven en felle Steveniers geeft tekst en uitleg bij zijn nieuwe start. "De oorzaak van de trainerswissel ligt niet bij de grotere kwaliteit die ik als basketcoach zou bezitten, want ik voorspel Peter Ibens, trouwens een goede vriend van mij, een grote toekomst als coach. Het was het bestuur er wel om te doen om de communicatieproblemen op te lossen die de laatste weken binnen de spelersgroep gerezen waren. We moeten er om te beginnen vanuit gaan dat de spelers in derde en vierde nationale een amateursport beoefenen, wat betekent dat je niet té veeleisend mag zijn."

"Wanneer er al eens iemand zichzelf niet in bedwang kan houden of over de schreef gaat, is het kwestie om met die speler te praten en te zoeken naar de beste oplossing. Niet dat je op je kop moet laten zitten, maar je mag ook niet te vlug repressief optreden. Liever praten en de man in kwestie laten inzien wat er fout loopt."

"Ik heb deze week enkele jongens teruggehaald die door de club opzijgezet waren. Heb je vandaag Dennis De Koster zien spelen? Wat een gedrevenheid, juist omdat hij wilde bewijzen er nog bij te horen. Zoiets wil ik realiseren. Ik deed dat ook bij Mercurius met Patrick De Winter."

"Ik wil mijn mannen weer met plezier laten spelen."

Willy Steveniers

"Het is ook larie om te beweren dat de ouderen plaats moeten maken voor de jongeren als je met die ouderen 25- en 26-jarigen bedoelt. Voor mij zijn dat nog jongeren. Spelers als De Koster, Tubbax, Franck en anderen zijn jonge kerels."

"Tim Tubbax is een goede vriend van mij. Ik ken zijn wereld. Wij kunnen over alles praten. Als nu op het terrein een moment komt dat de stoppen even doorslaan, moet je hem niet alleen maar uitkafferen, maar hem positief benaderen en laten zien dat je het goed met hem meent. Gewoon even laten voelen wie de baas is."

"Ik wil mijn mannen weer met plezier laten spelen. Ik hou het eenvoudig en breng mijn ervaring over. Plaats aan de jeugd, maar laat die eerst eens bewijzen wat ze waard is. Til ze niet te vlug over het paard."

"Een goed voorbeeld is Adam Coulibaly. Een enorm talent dat rijpte bij Merksem, dan naar Sint-Niklaas en naar de States ging, en die nu is vergeten. Hij toonde in de Expohal aan het Antwerps publiek dat hij een talent blijft. Heb je zijn entree gezien? De ploeg speelde direct in een hogere versnelling."

"Zo'n mannen wil ik helpen: jongens die talent hebben en die soms afgeremd worden door het te strenge optreden van club of coach. Vergeet niet dat de meesten van die kerels voor hun plezier komen spelen."

Nu in het nieuws