Cois Geeraers is gelukkig tussen jeugd

Print
Basketbal
BR>ANTWERPEN - De supporters van Linkeroever bleven vorig weekeinde langer hangen dan gewoonlijk. Niet om de meer dan moelijke overwinning tegen BBC 708 te vieren, dat kwam erbij, maar om hulde te brengen aan hun 75-jarige erevoorzitter François Geeraers, waarvoor zoon Roger een indrukwekkende receptie op touw had gezet. De duizend functies werden belicht die vader François voor de club in meer dan vijftig jaar had uitgeoefend.
François Geeraers was bij zijn club, het vroegere Firenze, vanaf 1946. Hij maakte de stichting mee uit een kern Antwerp-voetballers en beleefde nadien veel wel en wee. Het 'wel' was toen de club in tweede nationale vertoefde met Beer Van den Dwey en anderen. Toen werd de promotie naar eerste nipt gemist.
"'Wee' kwam er toen de ene degradatie op de andere volgde en we naar tweede provinciale tuimelden, waar we ook nu vertoeven. We gingen van het Koningspleintje, naar Borgerhout in de Vakschool en vandaar naar Linkeroever, waar we onderdak vonden bij het toenmalige Jelinko. Nu zijn we een begrip op Linkeroever."
Mijn grootste genoegen is om met mijn 75 jaar nog altijd tussen de jeugd te zitten en aanvaard te worden. Mijn taak dit seizoen bestaat er vooral in om mentaal rust te brengen op de bank, vooral bij de thuiswedstrijden. En mijn droom: dit seizoen met mijn club de sprong naar eerste provinciale realiseren. Dat zit er voor het ogenblik dik in. Maar we zitten wel in een zware reeks. De mosselen zijn nog verre van aan wal", besloot een dolgelukkige en fiere Cois Geeraers.

.

Nu in het nieuws