Edu ziet het tij keren

Print
Basketbal
BR>ANTWERPEN - Vorig seizoen werd Edu op overtuigende wijze kampioen in tweede. Nu gaat het heel wat minder goed en het gewezen Brabo draait mee halfweg de rangschikking. Een verklaring?
"Het klinkt misschien wat afgezaagd", verontschuldigt coach De Coninck zich. "Maar we hebben ons deel van de blessures al wel gehad. Daardoor kan ik de trainingen met een voltallige kern op de vingers van één hand tellen. Onze kern is al niet te ruim en als dan kleppers als Holt, Roels, Verstrepen en nu ook Verstighel wegvallen, wordt het improviseren.
Gelukkig is het tij aan het keren, zodat we op volle sterkte de terugronde kunnen aanvatten. We waren nochtans goed begonnen. Het wegvallen van De Cock noopte ons tot een aanpassing van ons spelpatroon. Met Peter waren we zeker van de rebound. Nu moeten Van Eyck en aanwinst Tirry zich uitsloven onder de borden, wat hun aanvallend rendement niet ten goede komt."

Stoppen


Voor Pierre Van Damme, de 42-jarige 'peetvader', is dit seizoen zijn laatste. "Ik wilde al stoppen maar het bestuur vroeg me om te blijven. Ik hoop met mijn ervaring de club nog diensten te bewijzen. Er heeft dit seizoen meer ingezeten, maar doordat De Cock zo lang wachtte met zijn beslissing, werd te lang getalmd in de transferperiode."
Van Marsenille, 'de Mane', is de stuwende kracht achter de samensmelting van Sint-Henricus en Brabvo tot het huidige Edu. Hij blikt vooruit. "De druk op financieel vlak is weg en de sfeer keerde terug. Wat niet wil zeggen dat we zonder ambities blijven. Met Aerts, Muys, Wouters, Van de Vijvere en andere gediplomeerde coaches zit onze jeugdopleiding op het goede spoor. De elf jeugdploegen boeren niet slecht. Dat maakt een terugkeer naar nationale mogelijk. Maar we willen niet opnieuw verstrengeld geraken in ongezonde toestanden."

.

Nu in het nieuws