Mercurius kruipt uit diep dal

Print
Basketbal
BR>ANTWERPEN - Na een klinkende overwinning komt Mercurius zich in de topvijf van de rangschikking nestelen. "Het was even aanpassen, want we speelden voorheen nooit in provinciale. De kennismaking verliep vlot, maar het niveau verschilt niet zo bijster veel met dat van nationale", zegt Lieven De Meyer. Hij was jarenlang de secretaris van de paars-witten, gaf inmiddels de fakkel door, maar blijft nauw betrokken bij het clubgebeuren.
"Zowel bij de meisjes als bij de jongens juniores staan we eerste. Onze jeugdwerking rendeert dus. Het is het werk van onder meer jeugdtrainer Ludo Faes. We moeten evenwel hogerop, zoniet dreigt een leegloop. De huidige mix werkt voortreffelijk, met de 'anciens' Somers, Bogaerts en Van Steyvoort als ruggengraat. Zij worden bijgestaan door juniores en kadetten. Na enkele bewogen jaren is ook de rust teruggekeerd in ons huishouden en werken we aan de weg naar hogerop."
Zondag liepen Somers en Luk Van Steyvoort er niet bij, de eerste was geschorst en de tweede geblesseerd. Michel Somers is enthousiast over de nieuwe wind. "Waar kan je als 35-jarige beter je loopbaan beëindigen?", zegt de Mercuriaan met de langste staat van dienst. Slechts even ruilde hij Berchem voor Turnhout en Den Ossepoot.
"Er zit talent in deze groep met, en dat is belangrijk, jongens die zijn opgegroeid in de huisstijl van Mercurius. Ik hoop nu op de vindingrijkheid van het bestuur om het afzonderlijke trainen van juniores en seniores op te lossen."

.

Nu in het nieuws