Olse komt afspraken na

Handbal

midc

BR>

MERKSEM -

In eredivisie begon Olse Merksem de competitie erg sterk en nestelde zich aanvankelijk zelfs op een tweede en derde plaats.

Sinds het eerste weekeinde van november liep het bij Wens en maats echter mis. Tegen topploegen als Eynatten en Ajax Lebbeke werd weliswaar slechts nipt verloren, maar punten bleven uit. Op Neerpelt kreeg Olse een verrassend zware nederlaag aangesmeerd en vorig weekeinde haalde zelfs staartploeg Herstal in Merksem de beide punten weg.

Met vier nederlagen op rij beleeft Olse duidelijk een donkere periode, waarvoor enkele bestuursleden een verklaring hebben. Manager Christian Steurs: "Na een intense voorbereiding is de trainingsarbeid heel wat afgenomen en gaat de fysieke conditie met sterk achteruit. Opnieuw hard werken wordt een van de voorwaarden om Olse terug op de plaats te brengen waar wij eind oktober stonden."

Ook voorziter Marcel Matthijnssens weet dat het schoentje onder andere daar wringt. "Na de sterke competitiestart beleefden wij een onverwachte terugval, waarbij fysieke conditie zeker een rol speelt. Bovendien weten wij dat het inbrengen van jongeren leergeld kost."

"De bewering als zouden de spelers gedemotiveerd zijn omdat bepaalde financiële overeenkomsten niet worden nagekomen, klopt zeker niet. Met de jongens is een afspraak gemaakt. Centen vormen niet de doorslaggevende reden voor mindere prestaties. Als je tijdens een wedstrijd alleen voor doel komt, gaat toch niet door je hoofd of je nog enkele franken tegoed hebt. Als je dan niet scoort, lopen andere dingen scheef."