"Ik reken op een overwinning"

Print
Trainer Nico Engels hoopt dat Kapellen zich optrekt aan goede partij tegen Sankt-Vith
BR>KAPELLEN - Zowel de eerste als tweede mannenploeg van Kapellen staan dit weekeinde voor belangrijke wedstrijden. Het fanionteam in eerste nationale neemt het thuis op tegen seizoensrevelatie Zoersel. De ploeg uit eerste divisie staat voor een vervroegd degradatieduel met Voach Mol.
Volleybal
In eerste nationale zorgde Kapellen het voorbije weekeinde voor een opmerkelijke 1-3 overwinning bij Sankt-Vith. Na een mislukte competitiestart lijken de Kapellenaars eindelijk op kruissnelheid te zijn gekomen.
"We begonnen eerder aarzelend aan het nieuwe seizoen", beseft ook trainer Nico Engels. "Een verklaring daarvoor is niet ver te zoeken: de te korte voorbereidingsperiode met een fel vernieuwd team leidde tot de mindere resultaten. Stilaan groeiden wij echter als ploeg."
"Enkele weken geleden gingen wij titelfavoriet Puurs thuis verslaan en ik hoopte dat de ploeg zich daaraan zou optrekken. Die winning mood gebruikten mijn spelers onvoldoende."
"Na de onverwachte winst op Sankt-Vith, waar wij een zeer goede partij speelden, reken ik erop dat de ploeg zich ditmaal wel optrekt aan het resultaat. Onze laatste drie wedstrijden van dit millennium moeten wij winnend kunnen afsluiten. Ook de bekerpartij op het veld van Breendonk, die ons een dubbele confrontatie met landskampioen Maaseik kan opleveren."
"Vooral in de eigen zaal kunnen we uitpakken met servicedruk."
Nico Engels
De derby tegen Zoersel moet een eerste stap in de goede richting worden. "Ik zag hen het voorbije weekeinde aan het werk in de topper tegen Puurs", vervolgt Engels. "Vooral de openingsset was erg goed, maar daarna boog hun receptie onder de aanhoudende opslagdruk. Zonder hen te onderschatten reken ik op winst. Vooral in eigen zaal kunnen wij uitpakken met de nodige servicedruk en zaterdag bewezen wij zelf over een zeer degelijke receptie te beschikken. Op die pijlers kan je bouwen en kunnen wij vrijer gaan spelen."
De tweede mannenploeg, die uitkomt in eerste divisie, ontvangt enkele uren vroeger Voach Mol. Mits winst slaat Kapellen een tweepuntenkloof met de Kempenaars en neemt het drie punten voorsprong op hekkensluiter Molenbeersel.
"Het enige dat ik van onze tegenstander weet, is dat zij met een fel vernieuwd team het seizoen aanvatten", vertelt trainer Dirk Eestermans. "Zelf opteerden wij voor de inbreng van eigen jeugd en dat leverde onverwacht al twee winstmatchen op. Het enthousiasme en de werklust van de jongeren zet ook de meer ervaren spelers aan tot goede prestaties. Als wij ons willen redden, moeten de thuismatchen gewonnen worden, zeker tegen rechtstreekse concurrenten. En daar heb ik het volste vertrouwen in."

.

Nu in het nieuws