Wuustwezel relativeert succes

Print
Volleybal
BR>WUUSTWEZEL - De vrouwen van Wuustwezel (eerste provinciale) mogen dan wel tweede staan in hun klassement, trainer Ruud Maes durft niet te hopen op een mogelijke promotie. "De ploegen uit de eerste helft van de reeks zijn te veel aan elkaar gewaagd", aldus Ruud Maes.
"Net als vorig seizoen overigens. Toen zijn we wel slecht geëindigd, maar wonnen we toch ook van de eerste en tweede geklaseerde. Momenteel behoren we bij de besten uit de reeks, maar we steken er zeker niet bovenuit. Elke wedstrijd opnieuw is het knokken voor de punten. En als we een steek laten vallen, vliegen we onvermijdelijk naar het midden van de klassering."
Wuustwezel is met de komst van Ingrid Jacobs en Irma Delanghe versterkt ten opzichte van vorig seizoen. "Beide speelsters zijn alleszins sterkhouders, maar ik maak geen onderscheid tussen basis- en reservespeelsters. Ook de aanwezigheid op training bepaalt wie al dan niet speelt."
Ruud Maes klinkt tevreden over de prestaties van zijn team. "We hadden iets goed te maken ten opzichte van vorig seizoen. Toen speelden we onder ons niveau. Tussen de speelsters heeft het altijd goed geklikt. Dat werpt nu blijkbaar vruchten af op het veld."
Wuustwezel is echter geen jonge ploeg meer. "Maar de jeugd staat te trappelen", weet Maes. "Momenteel gaan er elke wedstrijd enkele jeugdspeelsters mee om ervaring op te doen en te wennen aan het snellere spel. Ik ben er van overtuigd dat onze ploeg in de toekomst nog wat in petto heeft."

Osta blijft onder verwachting


BERCHEM - De mannen van Osta (tweede provinciale) mogen op papier dan wel een sterke ploeg hebben, de resultaten laten op zich wachten. Momenteel bekleedt de ploeg de weinig begeerlijke voorlaatste plaats in het klassement.
"Wij dachten ook sterker het seizoen te kunnen starten", zegt speler Peter Somers. "We zijn ervan overuigd dat we beter kunnen. Waaraan de slechte resultaten dan te wijten zijn? Ik weet het echt niet. Het is eigenlijk elke week iets anders, en het is nooit uitgesproken aan iets of iemand te wijten."
Ten opzichte van vorig jaar is de ploeg wel uitgebreid. "Vooral in de breedte zijn we versterkt. De basis is haast ongewijzigd gebleven. We hebben nu dus wel meer misselmogelijkheden, maar de resultaten blijven voorlopig uit."
Vorig weekeinde verloor Osta nog met 2-3 tegen Mortsel. De volgende wedstrijd treedt de ploeg aan tegen Geel, dat ook onderaan het klassement bengelt. "Mortsel was een vierpuntenmatch die we nooit uit handen hadden mogen geven. Maar onbewust spelen we blijkbaar met enige schrik. We ervaren de druk. Het is heel belangrijk dat we de wedstrijd tegen Geel winnen", aldus Peter Somers.
"Voorlopig is de sfeer in de ploeg nog goed. Vooral naast het veld. Maar het is onvermijdelijk dat, als je slechts één op acht wedstrijden wint, je af en toe wat down bent. Hopelijk komt er een kentering. Ook vorig jaar kenden we een slechte heenronde en hebben we dat na Nieuwjaar rechtgezet. Misschien slagen we daar dit seizoen opnieuw in."

Edegem mikt op tweede plaatsEDEGEM - In tweede provinciale mannen ging Jong Edegem afgelopen weekend verliezen op het veld van de ongeslagen koploper Heidesmash Nijlen. Het betekende meteen de tweede verliespartij voor de bezoekers.
Door die nederlaag behoudt Edegem voorlopig zijn tweede plaats, maar dan moet het dit weekeinde wel de topper winnen tegen Zoersel, dat ook twee keer verloor. Zoniet kan het door een drietal ploegen bijgehaald worden en dan dreigt de grijze middenmoot.
"Tegen Heidesmash kan ik verzachtende omstandigheden inroepen", zegt trainer Bart Vanderstappen. "Sven Claes en middenman Peter Schoepen bleven geblesseerd langs de lijn. Tijdens de wedstrijd viel de andere middenman, Peter Verhaegen, uit. Plots geen middenmannen meer en ons liedje was dus snel uitgezongen."
"Tegen Zoersel hoop ik zeker Peter Schoepen te recupereren, maar mogelijk komt de match nog iets te vroeg. Zoersel is een jonge, enthousiaste en goed verdedigende ploeg met een klaarkijkende spelverdeler. Een sterk geheel, maar misschien kunnen we dat met een hoge opslagdruk ontwrichten. We moeten winnen om in de race te blijven voor de eerste plaatsen. We mikken nu vooral naar de tweede plaats. Hopelijk kunnen andere ploegen Heidesmash zijn eerste nederlaag toedienen en zit er voor ons misschien nog meer in. De prijzen worden immers pas aan de eindstreep uitgedeeld."

.

Nu in het nieuws