Heikant krijgt vrouwen aan de start

Veldrijden

BR>

KALMTHOUT -

Kalmthout, meer bepaald Heikant Wielerclub, is klaar om op 19 december de GP van België tellende voor de wereldbeker te organiseren. Dat werd duidelijk op een druk bijgewoonde persconferentie.

Vier wedstrijden staan er die dag op de agenda. De UCI wil graag de internationale vrouwenwedstrijden meer leven inblazen. Heikant Wielerclub haakt daarop in en heeft voor deze inleidende wedstrijd al belangstelling van heel wat buitenlandse vrouwen.

De drie andere wedstrijden zijn op hun beurt allemaal belangrijk. In de C-categorie rijden de juniores na Vossem, Houthalen en Koksijde hun vierde wedstrijd voor de Veldrittrofee Vlaanderen. Het wordt beslist een voorsmaakje voor het WK, want elf landen komen met hun beste juniores naar Kalmthout.

Voor het eerst in de geschiedenis van de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden komt de B-cross van Kalmthout in aanmerking voor het klassement. Vooral omdat in de A-categorie niet iedereen mag starten.

Onder de spots van de VRT, die voor het eerst een rechtstreekse uitzending waarborgen , rijden twee Belgische ploegen mee in de wereldbekerwedstrijd. Een goed gevuld programma dus, dat al een aanvang neemt om 10.30u met de vrouwen.

Nu in het nieuws