Kontich beslist match voor rust

Print

Kontich 84

BR>

Sobabee 62


Basketbal - Miniemen jongens
KONTICH - Het werd zaterdagmiddag voor de miniemen van basketbalclub Kontich een erg vlotte 84-62 zege. Tegen een loom Sobabee kwamen ze nooit in de problemen. Met de rust stond het al 52-21 in hun voordeel. Na de koffie was het een gelijkopgaande wedstrijd, vooral omdat Kontich veel rustiger begon te spelen.
In de eerste helft kwam Sobabee er niet aan de pas. Vele balverliezen en een zwakke verdediging maakten het Kontich wel erg makkelijk. De thuisploeg kreeg de ene open shotkans na de andere. "Dit is enkel te wijten aan de mentaliteit van mijn spelers. Geen enkele keer heb ik ze achter een bal zien lopen en dan wordt het moeilijk om de wedstrijd te winnen", sakkerde de interimcoach van Sobabee.
Trainer Huysmans van Kontich was tevreden over de prestaties van zijn ploeg. "Mijn jongens hebben een knappe eerste helft gespeeld. Dat de tweede minder was, lag aan de forse voorsprong bij de rust", aldus de trainer.
De titel interesseert hem echter niet. "Mijn betrachting is elke speler individueel leren basketballen, daarom heb ik twee miniemenploegen die ongeveer even sterk zijn. Zo zie ik elk weekend zo'n twintig gemotiveerde spelers op het veld. Ik speel met mijn jongens niet voor de titel, het enige wat ik wil is goed basketbal op het terrein. Alleen dan ben ik tevreden. De besten spelen enkel samen voor de beker", verduidelijkt Huysmans.
KONTICH: Van Assche 13, Pimgems 10, Zakovski 12, Daeleman 10, De Pooter 12, Huysmans 17, Coenen 10.
SOBABEE: De Baer 3, Mateo 2, Vergauwen 3, Minsart 8,Vanderlooven 10, Vanbeveren 22, Declercq 18.

.

Nu in het nieuws