Tien dolle minuten beslissen topwedstrijd

Print

Belgica Edegem B 3

BR>

Borsbeek A 2


Voetbal - Gewestelijke miniemen
EDEGEM - De belangen waren groot, want de winnaar kwam alleen aan de leiding. De bezoekers misten voor deze topper hun belangrijkste schakel. Kapitein Kevin Paepen, die al vijftien keer raak trof, ontbrak door een knieblessure.
Belgica Edegem had in de eerste helft het meeste balbezit. Borsbeek rekende op snelle tegenaanvallen langs de flank en werd dikwijls randje buitenspel teruggefloten.
Beide ploegen verloren snel een speler, want Van der Loo (knie) en Asdari (enkel) moesten geblesseerd het terrein verlaten. In een ongelukkige botsing kreeg thuisdoelman Sluydts een knie in het gezicht en werd groggy vervangen door veldspeler Troch.
Beide ploegen kregen slechts één grote kans. Voor de thuisploeg schoot de vrijstaande Van Hove hoog over en bij de bezoekers besloot de op snelheid doorgebroken Van Rooy naast.
Borsbeek begon snedig na de rust, maar tegen de gang van het spel kwam de thuisploeg op voorsprong. Met een schitterende vrije trap in de kruising brak Van Hove de partij open. Even later verdubbelde Van Hove, na een flankvoorzet van Verhoeven, de voorspong. De wedstrijd leek beslist, maar in amper twee minuten zette Borsbeek de scheve situatie recht. Van Rooy lukte met een fraaie boogbal een knappe aansluitingstreffer en even later herstelde Tilemans het evenwicht. Het doelpuntenfestival ging verder en Wuylens bracht Belgica opnieuw aan de leiding.
De slotfase verliep spannend en er heerste veel sfeer op de tribune. Een moegestreden en verdienstelijk spelend Borsbeek kwam deze nieuwe opdoffer niet te boven. Belgica kwam niet meer in de problemen en hield de winst vast tot het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Peter Corveleyn.
BELGICA EDEGEM B:Amelinckx, De Pudt, De Colfmaker, De Roeck, Grassi, Hamers, Sluydts, Tansik, Troch, Van Den Borre, Van der Loo, Van Hove, Van Maroey, Verhoeven, Wuylens
BORSBEEK A:Mijlemans, De Bruyne, Salim, Van Vlem, Ajdari, Vervecken, De Coninck, Cautereels, Tilemans, Papen, Van Rooy
Doelpunten: 39' Van Hove 1-0, 42' Van Hove 2-0, 45' Van Rooy 2-1, 47' Tilemans 2-2, 49' Wuylens 3-2

.

Nu in het nieuws