"Het familiale primeert"

Print
BELGICA EDEGEM
BR> EDEGEM - Jef Cresens, de administratief verantwoordelijke van de stuurgroep voor de jeugd, vond de uitslagen van de voorbije speeldag zwak.
"De resultaten waren niet schitterend, maar de spelvreugde maakt veel goed. De scholieren zijn wel de grootste titelkandidaat en ook de miniemen B hebben een kans op de hoofdprijs. Helaas moesten we met onze miniemen C algemeen forfait geven. Verschillende jongeren verkozen op zondag de jeugdbeweging in plaats van voetbal. Ook de scholen die in een nevenverbond uitkomen, snoepten spelers af."
"Koen Slootmaeckers, die jaren zijn schouders onder onze jeugdwerking zette en nu op zoek is naar sponsoring, stelde als doel om de jeugd provinciaal te laten spelen. Vermits we slechts tien ploegen, waarvan twee duiveltjesploegen, in competitie brengen, is dit niet haalbaar."
"We willen alle spelers een opvoedkundige en speltechnische vorming geven. We bekijken dit wel steeds vanuit een familiaal karakter, want de vriendschap primeert. We hopen dat er op lange termijn jongeren doorstromen naar de eerste ploeg. Door de -21 maatregel gaf de voetbalbond ons een ruggesteuntje."

.

Nu in het nieuws